Incepand de maine, controlul Aeroportului International Chisinau va fi preluat de catre stat. Potrivit surselor noastre, un document care prevede asta a fost deja semnat. Autoritatile nu ne-au confirmat deocamdata aceasta informatie.

Ultimul update: 27.03.2023, 20:36 Publicat:27.03.2023, 20:37

Reprezentantii companiei  Avia Invest, in gestiunea careia s-a aflat aeroportul pana nu demult, au calificat actiunea drept un atac raider si spun ca au atacat-o in judecata. 

Aeroportul a devenit proprietatea Avia Invest, controlata de fugarul Ilan Sor, in 2013. Contractul de concesiune, stabilit pentru o perioada de 49 de ani, obliga compania sa efectueze investitii de peste 240 de milioane de euro. 

Pentru ca nu ar fi facut-o, in 2020, Agentia Proprietatii Publice a anuntat despre rezilierea contractului de concesiune. Avia Invest a continuat sa gestioneze Aeroportul intrucat a atacat decizia la Curtea de Apel. In noiembrie anul trecut, instanta a decis ca Aeroportul revine in proprietatea statului.

Pe Telegram-ul  Pro TV Chisinau  gasiti imaginile, dar si stirile momentului din Moldova si din intreaga lume! Fii reporter Pro TV. Daca ai surprins imagini care pot deveni o stire, ni le poti trimite pe Viber, Whatsapp sau Telegram la numarul 079400508