Liderului Tatarstanului, Rustam Minnikhanov, nu va putea participa la "Congresul Prieteniei" din Gagauzia, dupa ce autoritatile moldovenesti nu i-ar fi permis sa intre in Republica Moldova. 

Publicat:17.04.2023, 16:04

Potrivit liderului, ar fi fost declarat persoana nedorita.

„Suntem la Chisinau, tocmai am ajuns la invitatia candidatului la functia de sef al Gagauziei Viktor Petrov si a deputatului parlamentului moldovean Alexandru Suhodolsky, care au vizitat recent republica noastra, am conturat un program amplu de munca comuna. Din pacate, autoritatile moldovenesti au decis ca suntem cetateni nedoriti care nu putem vizita aceasta tara. Prin urmare, din pacate, nu vom putea participa la congresul prieteniei popoarelor", Minnikhanov.

Unul dintre organizatorii congresului, Alexander Suhodolski, a confirmat pentru TASS ca lui Minnikhanov i-a fost interzisa intrarea in tara.

"I-am trimis o invitatie oficiala lui Minnikhanov la congres. Il asteptam pe Minnikhanov la aeroport cu toate actele. Nici macar nu avea voie sa coboare din avion pe aeroportul din Chisinau. I-au inmanat un document in care se mentioneaza ca i s-a refuzat intrare”, a spus Sukhodolski.

Cu toate acestea, Minnikhanov a invitat parteneri din Gagauzia la Kazani.

„Pana cand ne vom intalni din nou in Tatarstan, Tatarstanul va asteapta mereu, vom fi sincer bucurosi sa va uram bun venit in capitala noastra”, a spus el.

Contactati de PRO TV, responsabilii de la Politia de Frontiera nu a raspuns la telefon.

Sursa video: Telegram/mash

Pe Telegram-ul  Pro TV Chisinau  gasiti imaginile, dar si stirile momentului din Moldova si din intreaga lume! Fii reporter Pro TV. Daca ai surprins imagini care pot deveni o stire, ni le poti trimite pe Viber, Whatsapp sau Telegram la numarul 079400508.