Presedintele austriac a fost muscat ieri de  Codrut, cainele adoptat de Presedintie. Dupa intalnirea pe care a avut-o cu Maia Sandu, liderul de la Viena a vrut sa-l mangaie, dar acesta s-a repezit si l-a inhatat de mana. Ulterior Alexander van der Bellen la intalnirea de la Parlament cu Igor Grosu, a aparut cu mana bandajata. Intr-un mesaj video postat pe Instagram, liderul de la Viena a declarat ca nu este suparat pe Codrut, pe care l-a numit primul caine al tarii.

Ultimul update: 17.11.2023, 16:19 Publicat:17.11.2023, 08:45

Acesta este momentul in care catelul il musca pe Alexander van der Bellen dupa ce cel din urma a incercat sa-l mangaie. Patrupedul se afla in curtea Presedintiei atunci cand presedintele Austriei si Sloveniei ieseau de la intrevederea pe care au avut-o cu Maia Sandu. Si institutia prezidentiala a publicat imagini cu cei trei presedinti si catelul, dar nu si momentul in care liderul austriac a fost muscat.

Nu este clar deocamdata ce cauta patrupedul acolo, iar responsabilii de la Presedintie nu ne-au raspuns la aceasta intrebare si nici nu au comentat deocamdata incidentul. Dupa intrevedearea cu Sandu presedintele Austriei a trecut si pe la Parlament, unde la intalnirea cu Igor Grosu apare deja cu mana bandajata.

„Bine ati venit!” 

Periodic oficialul a fost suprins cum isi ascunde mana in buzunar. Plasturele de pe mana  presedintelui austriac a fost imortalizat si intr-o poza facuta alaturi de premierul, Dorin Recean.

Presedintele Austriei a iesit astazi cu un mesaj public in care povesteste despre intalnirea sa cu „Codrut” pe care l-a numit „Primul Caine” al Republicii Moldova.

Alexander VAN DER BELLEN, PRESEDINTELE AUSTRIEI:  „Prima mea intalnire cu Codrut, „Primul Caine” al Republicii Moldova, a facut un pic de valva. Toti cei care ma cunosc stiu ca sunt un mare iubitor de caini si ii pot intelege entuziasmul - era nervos din cauza tuturor oamenilor din jurul lui. Totul a fost pe jumatate la fel de rau.”

Van der Bellen a precizat de asemenea ca astazi i-a daruit presedintelui Maia Sandu o mica jucarie pentru Codrut, in semn de prietenie. Despre cum cainele Maiei Sandu l-a muscat pe presedintele Austriei a scris si presa straina.

Unele publicatii au ironizat momentul. Reuters a scris ca patrupedul Maiei Sandu a incalcat normele de protocol, in timp ce Politico a tritrat ca primul caine la tarii l-a muscat pe presedintele austriac, facand aluzie la faptul ca e al presedintelui. In articol mai sunt folosite si alte expresii ironice. 

Catelul poarta numele Codrut si este ingrijit de cateva luni de angajatii de la Presedintie dupa ce a fost accidentat in strada. Maia Sandu a publicat mai multe poze cu cainele. De asemenea au aparut si imagini video cum sefa statului plimba catelul prin curtea Presedintiei.

Pe Telegram-ul  Pro TV Chisinau  gasiti imaginile, dar si stirile momentului din Moldova si din intreaga lume! Fii reporter Pro TV. Daca ai surprins imagini care pot deveni o stire, ni le poti trimite pe Viber, Whatsapp sau Telegram la numarul 079400508.