Notele, absențele, orarul, mesajele pentru părinți, dar și comportamentul elevilor la școală. Toate aceste informații se regăsesc în catalogul electronic, care va fi utilizat în acest an în peste 600 de instituții de învățământ. În multe licee printre care și Liceul Teoretic ”Mircea Eliade” din capitală, acest registru este folosit deja de câțiva ani.

Catalogul electronic este o aplicație prin care întreaga situație școlară a elevilor se transcrie și poate fi transmisă părinților în timp real. Profesoara de limba franceză, de la liceul „Mircea Eliade” din capitală, spune că deși i s-a părut complicat la început, acum acest sistem îi ușurează munca, mai ales la sfârșit de an.

Nelea DIACONU, PROFESOARĂ DE LIMBA FRANCEZĂ, LICEUL „MIRCEA ELIADE”: „Neavând o experiență în acest domeniu am fost ajutată de colegi, dar chiar și pe parcurs dacă apar ceva impedimente desigur că apelez la ajutorul colegilor. Repede ne-am acomodat, pentru că ceea ce este ușor în viață se deprinde cu ușurință.”

Odată ce se finalizează anul școlar, profesorul nu mai poate interveni în registrul electronic, iar informația este arhivată

Dorin POPA, DIRECTORUL LICEULUI „MIRCEA ELIADE”: “Orice modificare, orice pas în catalogul electronic lasă urme. Se vede cine, când a accesat și ce modificări a făcut, de aceea oferă un plus de siguranță și obiectivitate.”

La liceul Teoretic ”Mircea Eliade” catalogul electronic este folosit deja de câțiva ani.

Dorin POPA, DIRECTORUL LICEULUI „MIRCEA ELIADE”: “Îl utilizăm încă din timpul pandemiei. A fost un instrument foarte util în timpul pandemiei și acum de asemenea. În primul rând prin faptul că asigură o conexiune permanentă între profesor, elev și părinte. Catalogul funcționează astfel încât părintele să primească în timp real situația  școlară, absențele și tot ce ține de viața elevilor la școală.”

Chiar dacă informația din catalog ajunge direct la părinți elevii ne-au spus că nu sunt deranjați de asta. Ba din contra sunt motivați să învețe mai bine.

„Eu cred că este mai bine cu catalogul online, pentru că nu se pierd datele. În catalogul obișnuit puteau să se schimbe notele și să rupă poate o foaie sau să-l piardă, dar acum nu poate să se piardă catalogul online.”

„Este cea mai bună decizie. Așa îmi place este mult mai ușor .”

Pentru a instrui profesorii să utilizeze catalogul electronic, Ministerul Educației a organizat mai multe cursuri pentru 500 de administratori de rețea și 10 mii de cadre didactice. În acest an 560 de școli și 81 de instituții de învățământ profesional tehnic vor utiliza catalogul electronic.

Pe Telegram-ul  Pro TV Chisinau  găsiți imaginile, dar și știrile momentului din Moldova și din întreaga lume! Fii reporter Pro TV. Dacă ai surprins imagini care pot deveni o știre, ni le poți trimite pe Viber, Whatsapp sau Telegram la numarul 079400508