O mamă cu 7 copii din Cricova a rămas pe drumuri, după ce aproape toată casa i-a fost mistuită de flăcări. Incendiul a fost nemilos, iar puținul pe care l-a agonisit a fost făcut scrum. Fără un acoperiș deasupra capului, familia locuiește pe la vecini sau chiar doarme afară.

Publicat:30.07.2024, 21:12

Disperată și cu 7 copii în brațe, de câteva zile Svetlana Tomșa trăiește un coșmar. Un scurt circuit, produs în una dintre camere, i-a făcut scrum jumătate de locuință.

Svetlana TOMȘA, LOCUITOARE CRICOVA: „Flăcările erau uite așa. În această cameră nu se vedea nimic, totul era în flăcări. Era groaznic.”

Vlad, FIUL: "Am văzut focul, m-am speriat, am văzut și fum și am chemat-o pe mama. Apoi am alergat după furtun, căldări și i-am chemat pe toți."

Până la venirea pompierilor, flăcările au mistuit o parte din acoperiș, dar și camerele modeste ale copiilor.

Sofia, FIICA: "Este tot ce a mai rămas din camera mea. Acesta a fost dulapul meu, cu lucrurile și cărțile mele, masa, patul a ars."

Rămasă fără acoperiș deasupra capului, familia  doarme pe la vecini sau chiar afară.

Natalia GÎNGA, REPORTER PRO TV: „Ramasă pe drumuri, o parte din familia numeroasă doarme aici, în această terasă. Aici tatăl și băieții mai mari și-au improvizat un pat și se invelesc cu aceste plapume, pe care au reusit sa le salveze din flacari.”

Vladimir, FIUL: "Acesta este locul meu. Aici am pernă și plapumă și dorm iată așa. 
-Nu-ți este frig?
Puțin mi-e frig."

Svetlana TOMȘA, LOCUITOARE CRICOVA: „Ne temem să intrăm în casă să nu cadă podul, că e de lut. Puțină ploaie și va cădea. Mă apucă groaza cea mai mare pentru copii.”

Familia trăiește din salariul soțului și îndemnizațiile pentru copii, în total, nici 8 mii de lei pe lună.

„Sper să ne poarte Dumnezeu de grijă și să ajungem la camerele noastre.”

Cu speranța în suflet și ruga la Dumnezeu, Svetlana crede în puterea oamenilor de bunăcredință, care nu o vor lăsa la nevoie.