Republica Moldova a refuzat sa ofere Ucrainei cele sase avioane de lupta MIG-19 pe care le detine. Presedintele Parlamentului, Igor Grosu a spus ca tara noastra nu poate trasmite echipament militar in Ucraina, dar si in alte tari, pentru ca in acest mod incalca statutul de neutralitate.

Publicat:05.05.2022, 18:05

"Potrivit statutului de neutralitate al Moldovei, nu putem detasa echipament militar in alte tari", a spus consiliera lui Igor Grosu in domeniul comunicarii, Aurica Jardan.

Anterior, publicatia “Ukrainskaia Pravda” a scris ca autoritatile de la Chisinau au refuzat sa vanda Ucrainei cele sase avioane de vanatoare MIG-29, “pentru a nu supara Rusia”. Nu a urmat insa nicio confirmare sau infirmare din partea autoritatilor ucrainene, dar nici a celor din Republica Moldova. La scurt timp, o alta publicatie, “Dumskaia”, de la Odesa, a relatat ca cei care au scris articolul sunt “prosti sau provocatori”. Totodata, publicatia precizeaza ca avioanele sunt in stare deplorabila si nu mai pot fi readuse la conditii de zbor. 

Natalia Gavrilita a evitat atunci sa spuna clar daca Republica Moldova a primit o solicitare de la autoritatile Ucrainei privind vanzarea celor sase avioane militare de tip MiG-29.

Iar Agentia Proprietatii Publice a spus ca nu a primit nicio solicitare de la autoritatile ucrainene cu privire la vanzarea celor sase avioane de lupta MIG-29, pe care le detine Republica Moldova. Asta spune directorul agentiei, Eugeniu Cozonac, dupa ce presa din tara vecina a scris ca autoritatile moldovenesti au refuzat solicitarea Kievului. 

Pe Telegram-ul Pro TV Chisinau gasiti imaginile, dar si stirile momentului din Moldova si din intreaga lume! Fii reporter Pro TV. Daca ai surprins imagini care pot deveni o stire, ni le poti trimite pe Viber, Whatsapp sau Telegram la numarul 079400508.