Pandemia COVID-19 a impus si restrictii de zbor, iar mii de pasageri s-au pomenit cu bilete procurate pe care nu le-au putut folosi. Companiile aeriene au venit cu mai multe optiuni, scrie ipn.md
Intr-un raspuns pentru IPN, compania aeriana „Fly One” precizeaza ca l-ea propus pasagerilor afectati de modificarile de zbor din cauza pandemiei COVID-19 trei alternative. Este vorba despre modificarea gratuita a datei de zbor in baza orarului de zboruri disponibil, vouchere cu rambursarea a 120% din costul biletului si rambursarea costului biletului in conditiile tarifului.
„In prezent, cei mai multi dintre pasageri solicita voucher in valoare de 120% din costul biletului pentru zborul anulat sau modificat. Si asta pentru ca „Fly One” este singura companie din Republica Moldova care a implementat sistemul de rambursare prin intermediul voucherelor in valoare de 120% din costul biletului. Pasagerul poate solicita rambursarea in decursul unui an de la data procurarii biletului. Comparativ cu perioada estivala, numarul solicitarilor a scazut, datorita reluarii partiale a zborurilor”, precizeaza operatorul.
De la inceputul situatiei pandemice, compania a depus eforturi maxime pentru ca fiecare angajat sa ramana parte a companiei „Fly One”, motiv pentru care a reusit sa gestioneze la timp majoritatea solicitarilor parvenite din partea pasagerilor, se mai spune in raspunsul pentru IPN.
Si compania „Air Moldova” propune cateva optiuni. Pasagerii care au avut bilete, dar cursele au fost anulate, le pot modifica, timp de un an de la data procurarii. De exemplu, daca persoana a procurat biletul pe 20 martie 2020, pana pe 20 martie 2021 trebuie sa comunice pentru ce perioada vrea sa schimbe zborul. Dar trebuie sa se incadreze pana la inceperea urmatorului sezon de zbor – 24 octombrie 2021.
Daca pasagerul stie ca nu va mai merge in tara pentru care a procurat biletul, poate solicita un voucher, egal cu valoarea biletului, iar ulterior poate procura cu acest voucher bilet pentru o alta destinatie. Recomandarea este ca noul bilet sa se apropie cat mai mult de suma achitata pentru zborul anulat, intrucat operatorul nu va rambursa diferenta, a explicat Serviciul de presa al „Air Moldova”, contactat de IPN.
Sursa mai mentioneaza ca, din cauza situatiei provocate de pandemie, compania trece printr-o criza dura. La munca iese un grup mai mic de angajati, care se ocupa nemijlocit de modificarea acestor bilete. Solicitarile sunt multe si, din aceasta cauza, clientii primesc mai greu raspuns la scrisorile pe care le trimit pe posta electronica. Compania precizeaza ca nici un pasager nu va ramane cu biletul la mana, in acest sens se depun eforturi.