Percheziții de amploare au avut loc astăzi în raza județelor Botoșani și Suceava, la traficanţii de ţigarete. Bunurile au fost introduse ilegal în România din Moldova și Ucraina, prin intermediul unor curieri.

Publicat:17.10.2024, 11:11

Potrivit poliției de frontiere române, pe raza judeţelor Botoşani şi Suceava au fost făcute 83 de percheziţii domiciliare la contrabandiştii care aduc ţigări din Republica Moldova şi Ucraina, sustrăgându-se taxelor vamale.

Activitatea infracțională ar fi început 2022, pe raza județului Botoșani. Mai multe grupuri de persoane introduceau prin intermediul unor curieri, diferite cantități de țigarete, care au fost depozitate temporar în diverse locații și ulterior vândute.

Contrabandiştii erau foarte bine organizaţi şi în ceea ce priveşte transportul, dar şi depozitarea mărfii ilegale. Astfel, spun procurorii, ţigaretele erau aduse în România cu autovehicule în care traficanţii creaseră compartimente ascunse special pentru acest scop, iar spaţiie unde era depozitată marfa de contrabandă erau monitorizate permanent, pentru a se asigura că nu sunt prinşi în flagrant.

„Transportul era efectuat cu autovehicule având create spații speciale pentru ascunderea produselor de contrabandă, făptuitorii implicați în activitatea de criminalitate organizată manifestând o preocupare constantă pentru monitorizarea  persoanelor şi autoturismelor străine aflate în zonă. De asemenea, depozitarea și  comercializarea țigaretelor era atent supravegheată  pentru a evita riscul de a fi prinși  în flagrant. Pe parcursul administrării probatoriului, în cauză au fost depistate mai multe asemenea transporturi, fiind indisponibilizate diferite cantități de țigarete”, se arată în comunicatul Direcției de Investigare a Infracțiunilor de Criminalitate Organizată și Terorism din România.

Mai multe persoane sunt audiate pe caz.

Pe Telegram-ul Pro TV Chisinau găsiți imaginile, dar și știrile momentului din Moldova și din întreaga lume! Fii reporter Pro TV. Dacă ai surprins imagini care pot deveni o știre, ni le poți trimite pe Viber, Whatsapp sau Telegram la numarul 079400508.