Prășit, semănat sau plantat, oamenii de la sate sunt puși pe treabă zilele acestea, mai ales că și vremea e de partea lor. Volumul de muncă e mare, dar spun că sunt motivați pentru că se vor bucura de roadă și mai ales vor avea ce pune pe masă. Potrivit meteorologilor vremea se va mentine caldă, iar ploi nu sunt prognozate.

Publicat:03.04.2024, 17:22

Locuitorii satului Hârtop din Florești s-au mutat zilele acestea în câmp și în grădini unde lucrările de primăvară sunt în toi.

De la semănat, prășit sau apicultură gospodarii sunt puși pe treabă. Mai ales ca și vremea ține cu ei.

 -Ne necăjim, punem și avem. Dacă nu vom pune nu vom avea.

Eugenia Dumitraș planta lobodă, pentru a o folosi în diferite feluri de mâncare.

- În borș, la sarmale, e tare bună. Pun aici la drum că se vede.
- Si pătrunjel punem și castraveți, porumb, cartofi. Pace și liniște de ar fi.

- Acum o sa pun ridiche și castraveți.

Echipat corespunzător Constantin Olaru a dedicat timp prisacii pe care a moștenit-o de la părinți și de care are grijă împreună cu soția sa.

Constantin OLARU, APICULTOR:  Activitatea de primăvară primul lucru e revizia, vedem starea la fiecare familie, rezevele de hrană, dacă mai trebuie le mai ajută. Lucrul nostru de pensionari. Ne pregătim pentru sezon, copacii care au înflorit, apoi asteptăm salcâmul.”

Constantin Olaru spune că iarna a fost blândă pentru familiile sale de albine.

- A fost bine, ca niciodată. Hrană le puneam cu surplus ca să nu avem probleme pentru a le stimula.

Potrivit Serviciului Hidrometeorologic de Stat în următarea perioadă precipitații nu se prevăd, iar vremea se va menține caldă, cu maxime de 25 de grade.