Primarul de la Boldurești, Nicanor Ciochină, care în februarie a lovit mortal un adolescent de 14 ani și a fugit de la locul accidentului, rămâne în arest pentru înca 30 de zile. Magistrații de la judecătoria din sectorul Buiucani au dat curs demersului depus de procurori. Astăzi urma să aibă loc prima ședință de judecată, în acest dosar însă  a fost amânată la solicitarea avocatului primarului, care de altfel în premieră a venit în instanță.

Publicat:17.06.2024, 21:34

Primarul din Boldurești, Nicanor Ciochină, a fost escortat astăzi la judecătoria din sectorul Buiucani de mai mulți polițiști. El nu a răspuns la întrebările jurnaliștilor.

La ședință a venit și mama adolescentului de 14 ani care a decedat în urma accidentului din februarie.

”Merită cea mai aspră pedeapsă posibilă. Nici astăzi nu s-a uitat în partea mea. M-am uitat la el, la omul care mi-a băgat copilul în pământ. Aștept să fie o justiție corect, el va merge pe pământ, dar copilul meu putrezește.”

Astăzi urma să aibă loc prima ședință în dosar, însă a fost amânată din motiv că avocatul lui Nicanor Ciochină a solicitat timp pentru a face cunoștință cu materialele.

Dumitru BULIGA, AVOCATUL LUI NICANOR CIOCHINĂ: ”Nu mi-au fost prezentate materialele cauzei penale la etapa urmăririi penale, atunci când a fost terminată urmărirea penală, am solicitat un termen instanței de judecată ca să să-mi fie acordat acest termen necesar să studiez. Instanța a admis această cerere.”

Astăzi procurorul de caz a solicitat instanței prelungirea arestului pe numele lui Nicanor Ciochină pentru încă 30 de zile.

Dumitru BARBAROS, PROCURORUL DE CAZ: ”Deoarece suntem la etapa incipientă de examinare a cauzei penale și în continuare persistă acele riscuri pentru care s-a impus aplicarea și prelungirea măsurii preventive, să se eschiveze, să influențeze martorii.”

Avocatul primarului de la Boldurești a pledat pentru eliberarea acestuia din arest. El  spune că clientul său este nevinovat.

Dumitru BULIGA, AVOCATUL LUI NICANOR CIOCHINĂ: ”Procurorul în demers nu a invocat nicio probă care ar justifica acele riscuri pentru prelungirea măsurii preventive. El a invocat câteva riscuri fără a le proba.”

Groaznicul accident în care a fost implicat primarul de la Bolduresti a avut loc la sfârșitul lunii februarie. Nicanor Ciochină a fost reținut la două zile de la producerea acestuia, după ce ar fi încercat să inducă în eroare ancheta. Potrivit poliției mai întâi Ciochina ar fi schimbat plăcuța cu numărul de înmatriculare la o mașină asemănătoare cu cea cu care ar fi lovit adolescentul de 14 ani dupa care ar fi înscenat un accident pentru a ascunde urmele celui din 19 februarie.

Pe Telegram-ul  Pro TV Chisinau  găsiți imaginile, dar și știrile momentului din Moldova și din întreaga lume! Fii reporter Pro TV. Dacă ai surprins imagini care pot deveni o știre, ni le poți trimite pe Viber, Whatsapp sau Telegram la numarul 079400508.