Mai tarziu, si alti candidati au venit sa depuna dosarele, alaturi de reprezentantii partidelor care i-au desemnat. In total, astazi, 11 pretendenti la functia de primar al capitalei si-au prezentat dosarele. In urmatoarele sapte zile consiliul electoral de circumscriptie va anunta cine sunt cei inregistrati.

Publicat:19.09.2023, 21:38

Fostul pretor al sectorului Buiucani, Vadim Brinzaniuc, a venit sa depuna actele alaturi de reprezentantii partidului social democrat european, care l-a desemnat. 

Vadim BRINZANIUC, CANDIDAT DESEMNAT DE PARTIDUL PSDE:„In prima zi cand voi ajunge primar general, si voi ajunge, va fi sa dau drumul la sapte proiecte mari de infrastructura, adica constructia a trei pasaje supraterane.In decurs de 4 ani de zile vom construi patru drumuri expres.”

Si candidatul desemnat de partidul Miscarea Respect Moldova, Ion Stefanita, a venit cu un sir de pormisiuni.

Ion STEFNITA, CANDIDAT DESEMNAT DE PARTIDUL MISCAREA RESPECT MOLDOVA:„Fluidizarea traficului, digitalizarea urbana, decarbonizare si reducerea temperaturii in spatiul urban este tendinta oraselor astazi in lume. Respectiv Chisinau trebuie sa se inscrie in aceasta tendinta."

Candidatul PAS, Lilian Carp, a venit mai tarziu decat ceilalti pretendenti pentru a depune actele la consiliul electoral de circumscriptie.

Lilian CARP, CANDIDAT DESEMNAT DE PAS:„Ne propunem sa avem curti bine amenajate. Totodata, vom lupta impotriva proiectelor cosmetice care au fost facute in municipiul Chisinau, impotriva coruptiei, si vom lupta impotriva politizarii institutiilor."

Fiind urmat si de reprezentantul PSRM, Adrian Albu, care a venit insotit de Igor Dodon.

Adrian ALBU, CANDIDAT DESEMNAT DE PSRM: „Sunt sapte prioritati. Este legat de prosperitatea cetatenilor, de infrastructura, crearea de noi poduri si posibilitatea de a face o centura electrica.Vom opta pentru distribuirea banilor pentru proiecte sociale, economice.”

In prima zi a ales sa depuna actele si candidatul desemnat de PDCM, Anatol Usatii.

Anatol USATII, CANDIDAT DESEMNAT DE PDCM: „Speram ca vom fi in stare sa va convingem ca putem sa facem fata provocarilor cu care se confrunta municipiul si sa aratam un rezultat si sa dam un viitor pentru municipiul Chisinau.”

Dar si Ion Bulgac, candidatul desemnat de partidul Coalitia pentru Unitate si Bunastare. Acesta nu a publicat imagini de la prezentarea actelor la consiliul electoral de circumscriptie din cadrul primariei Chisinau.
In total, in prima zi, au depus dosarele 11 pretendenti. Ceilalti candidati pot prezenta actele pana pe 6 octombrie. Dosarele depuse la consiliul electoral de circumscriptie sunt analizate in termen de sapte zile si ulterior se decide inregistrarea sau respingerea pretendentilor.

Pe Telegram-ul  Pro TV Chisinau  gasiti imaginile, dar si stirile momentului din Moldova si din intreaga lume! Fii reporter Pro TV. Daca ai surprins imagini care pot deveni o stire, ni le poti trimite pe Viber, Whatsapp sau Telegram la numarul 079400508.