Secretarul general adjunct al NATO, Mircea Geoana va efectua in perioada 13-15 septembrie, o vizita de lucru in tara noastra. Oficialul va avea intrevederi cu presedintele tarii, Maia Sandu, presedintele Parlamentului, Igor Grosu, dar si cu premierul Dorin Recean. Despre asta a anuntat purtatorul de cuvant al Guvernului, Daniel Voda intr-o conferinta de presa. 

Publicat:13.09.2023, 11:19

Daniel VODA, PURTATORUL DE CUVANT AL GUVERNULUI: „In cadrul programului vor fi discutate ultimele evolutii ce tin de securitatea regionala, dar si prioritatile de cooperare pe linia Republica Moldova - NATO, posibilitatile de obtinere a expertizei si asistentei Aliantei Nord Atlantice pentru eforturile de democratizare si modernizare a tarii noastre. In particular, pentru dezvoltarea capacitatilor de securitate, aparare, combatere a dezinformarii si fortificarea rezilientei tarii noastre, in conformitate cu cerintele mediului actual de securitate.”

Mircea Geoana a fost numit secretar general adjunct al NATO in 16 octombrie 2019, devenind al 17-lea secretar general adjunct al Aliantei Nord-Atlantice.

Mandatul lui Geoana a fost extins in 2021 cu doi ani, iar in martie anul acesta a primit inca o extindere de un an pana in octombrie 2024.

Adjunctul Secretarului General al Aliantei Nord Atlantice, cel mai inalt functionar public al aliantei, cel mai de seama reprezentant si purtator de cuvant si de mesaje al NATO, este practic a doua voce in cadrul organizatiei nord-atlantice si are, printre altele, misiunea de a reprezenta alianta in toate discutiile, negocierile si intalnirile strategice in care secretarul general nu va putea fi prezent.

Alianta Nord-Atlantica este structurata dintr-o parte civila si una militara, la care se alatura diverse agentii si organizatii ale aliantei, fiecare cu cate un scop dedicat.

Pe Telegram-ul  Pro TV Chisinau  gasiti imaginile, dar si stirile momentului din Moldova si din intreaga lume! Fii reporter Pro TV. Daca ai surprins imagini care pot deveni o stire, ni le poti trimite pe Viber, Whatsapp sau Telegram la numarul 079400508.