Politistul de frontiera, Serghei Muntean, care a fost ucis in atacul armat de la Aeroportul International Chisinau, este petrecut astazi pe ultimul drum cu onoruri militare. 

Ultimul update: 04.07.2023, 09:05 Publicat:04.07.2023, 08:45

Ceremonia de ramas bun a avut la Inspectoratul de Politie de Frontiera din Chisinau, unde a venit si presedintele Republicii Moldova, Maia Sandu, ministrul Afacerilor Interne, Ana Revenco si seful Politiei de Frontiera, Rosian Vasiloi, dar si mai multi colegi ai politistul de frontiera, Serghei Muntean. 

Ulterior, cortegiul funerar s-a pornit spre satul de bastina a politistului de frontiera, Volontiri din Stefan Voda, unde si va fi inmormantat Serghei Munteanu. 

Ieri, sefa statului a semnat un decret prin care a conferit post-mortem Medalia „Meritul Militar” lui Igor Ciofu, locotenent-colonel in rezerva al Serviciului de Protectie si Paza de Stat, si lui Serghei Munteanu, agent-sef adjunct al Politiei de Frontiera al MAI, victimele atacului de pe Aeroportul International Chisinau. 

Vineri, pe Aeroportul International Chisinau a avut loc un atac armat fara precedent in urma caruia au fost ucisi un politist de frontiera, Serghei Munteanu si un angajat din Securitatea aeroportuara, Igor Ciofu, locotenent-colonel in rezerva al Serviciului de Protectie si Paza de Stat

Incidentul a avut loc cand cetateanului din Tadjikistan, Rustam Ashurov, i-a fost refuzata intrarea in Republica Moldova. Acesta a luat arma unui politist de frontiera si a efectuat mai multe impuscaturi, in urma carora a ucis politistul de frontiera si un angajat din securitatea aeroportuara care a intervenit. Totodata, un pasager a fost ranit, avand nevoie de ingrijiri medicale. Ulterior, individul s-a baricadat intr-o incapere din aeroport. Toti pasagerii au fost evacuati, iar la fata locului au intervenit ofiterii fulger, politistii, pompierii si mai multe ambulante.

Ashurov, a fost ranit in timpul asaltului politiei si a fost internat in spital, fiind sub supravegherea medicilor si a fortelor de ordine. Ieri, starea acestuia s-a inrautati, iar aseara politia a anuntat ca cetateanului din Tadjikistan, Rustam Ashurov, a murit pe patul din spital. 

Pe Telegram-ul  Pro TV Chisinau  gasiti imaginile, dar si stirile momentului din Moldova si din intreaga lume! Fii reporter Pro TV. Daca ai surprins imagini care pot deveni o stire, ni le poti trimite pe Viber, Whatsapp sau Telegram la numarul 079400508.