Si-au pus pe roate afaceri, pe timp de pandemie. Un barbat din capitala spune ca perioada a fost tocmai buna pentru a-si deschide al patrulea salon de infrumusetare, avand in vedere ca, acum, chiria este mai ieftina. Iar un alt antreprenor, care afirma ca bautura merge bine pe timp de pandemie, se pregateste sa deschida usile unui magazin specializat de bere.

Publicat:23.05.2020, 20:37

Valeria CAPRA, REPORTER PRO TV: “Pe timp de pandemie, unii antreprenori nu stau degeaba si s-au apucat chiar de reparatie. Ia ghiciti in ce se va transforma aceasta locatie.“

Constantin Lisnic s-a pus pe treaba. Are trei barbershop-uri in capitala, iar pe timp de pandemie face reparatie in al patrulea salon de infrumusetare pentru barbati. Spune ca e mult mai avantajos sa-l deschida acum, cand chiria e mai ieftina.

Constantin LISNIC, ANTREPRENOR: “Am gasit un spatiu care ma aranjeaza, pret, suprafata, amplasare.

A fost un avantaj foarte mare ca mobilierul deja era, iar magazinele cu materiale de constructie lucreaza."

In doua saptamani, Constantin crede ca lucrarile de reparatie vor fi deja incheiate. Intre timp, in celelalte saloane, clientii fac programare una dupa alta, pentru o tunsoare proaspata.

"Deja de doua luni de zile am asteptat acest moment si, in sfarsit, s-a indeplinit."

"Putin este incomod, pentru ca nu am purtat masca niciodata atat de mult."

De la salon, mergem la un magazin de bere. Dorin Stoian isi incearca si el norocul pe timp de pandemie. Barbatul tocmai a deschis un magazin specializat cu bere si raci.

Dorin STOIAN, ANTREPRENOR: "Am facut toate actele permisive preventiv si de aceea ne-a reusit.

Toate comenzile se faceau online, incheierea contractelor, online.

Un avantaj este ca putini se incumeta pe timp de carantina sa deschida o afacere. Un alt avantaj, oamenii au stat mai mult acasa, trebuia sa se ocupe cu ceva. Luau o bere, un kilogram de raci si reteta fericirii.”

Si totusi pandemia i-a pus bete in roate in timpul reparatiei, asta pentru ca nu avea de unde sa cumpere materiale de constructie.

Dorin STOIAN, ANTREPRENOR: “Datorita stocurilor pe care le avem si prin depozite pe la prieteni, rude, cunoscuti, am facut si reparatie.” 

Barbatul inca nu intelege daca ii merge bine afacerea, totusi e optimist.

"Puterea de cumparare a oamenilor chiar nu am cu ce sa o compar, ne-am deschis in carantina. Dupa, o sa putem face o comparatie."