Si-au transformat restaurantul in sectie de votare. Este vorba de un cuplu de moldoveni din Boston, care si-a dorit ca diaspora din Statele Unite sa iasa in numar cat mai mare la vot. Chiar daca au muncit mai bine de 20 de ore, masurand temperatura alegatorilor sau pregatindu-le mancare traditionala, sotii spun ca satisfatia pe care au primit-o le-a sters toata oboseala. Tot ei spun ca si in turul doi al agerilor, o parte a restaurantului se va transforma din nou, intr-o sectie de votare.

Publicat:08.11.2020, 19:04

De 4 ani si jumatate Sandra si Artur Andronic detin un restaurant la Boston. De alegeri, una dintre sali a devenit sectie de votare.

Sandra ANDRONIC, CO-PROPRIETARA RESTAURANTULUI “MOLDOVA” DIN BOSTON, SUA: “Am avut alegatori si de la 7 dimineata. Care au facut drum lung, erau prin trecere pe langa Boston.Pe la pranz a inceput sa ploua puternic, turna cu galeata. Dupa aia au venit mai putini alegatori."

Sandra ne-a povestit ca duminica trecuta a muncit 20 de ore. Ea ii intampina pe alegatori si le masura temperatura.  

Sandra ANDRONIC, CO-PROPRIETARA RESTAURANTULUI “MOLDOVA” DIN BOSTON, SUA: “Inca simt dureri in picioare, fizic nu a fost usor, dar cu acelasi entuziasm, la sfarsitul zilei de lucru, toata echipa a ramas multumita de rezultat.”

Sotii spun ca au facut asta pentru ca si-au dorit mai multe sectii de votare, pe langa cele 12 deschise in SUA.  

Sandra ANDRONIC, CO-PROPRIETARA RESTAURANTULUI “MOLDOVA” DIN BOSTON, SUA: “De regula se deschid la Ambasada, in Washington D.D si New York, la Consulatul ONU. Pentru ca deseori auzim scuze de la Ministerul de Externe sau CEC ca nu este buget ca sa achite chirie, eu si totul meu am hotarat ca sa evitam multe impedimente si sa oferim o sala din restaurant gratuit.”

Femeia spune ca la sectia lor au votat 353 de persoane. Acum cu pandemia, echipa din care face parte, era pregatita pentru orice.  

Sandra ANDRONIC, CO-PROPRIETARA RESTAURANTULUI “MOLDOVA” DIN BOSTON, SUA: “Chiar daca cineva avea febra sau simptome de COVID , noi trebuie sa-i permitem sa voteze. Apoi urma o curatenie profunda si permiteam alegatorilor sa intre din nou in sala.”

De 4 ani si jumatate restaurantul cuplului are succes la Boston. Pe perioada pandemiei, cei doi soti s-au ocupat de catering.  

Sandra ANDRONIC, CO-PROPRIETARA RESTAURANTULUI “MOLDOVA” DIN BOSTON, SUA: “Am fost practic la toate cele mai mari centre de bussiness din Boston, IT, brand-uri recunoscute precum Amazon, Reebok, Converse, cam la toate. “

Pe langa asta, Sandra si Artur au incercat sa le fie aproape si eroilor din prima linie.  

Sandra ANDRONIC, CO-PROPRIETARA RESTAURANTULUI “MOLDOVA” DIN BOSTON, SUA: “Ca sa nu stam pe loc am livrat pachete cu mancare medicilor din Boston. In iunie, iulie regule s-au schimbat, am deschis o terasa si am revenit la un nou normal.”

In ciuda schimbarior din cauza pandemei, specialiatea casea a ramas aceeasi.

Sandra ANDRONIC, CO-PROPRIETARA RESTAURANTULUI “MOLDOVA” DIN BOSTON, SUA: “Placinte la tigaie.”