Curtea Universității de Stat Alecu Russo din Bălți a devenit astăzi neîncăpătoare. Sute de tineri au venit la târgul universităților pentru a descoperi oportunităţile pe care le oferă instituțiile de învățamânt superior din Republica Moldova. Tinerii au avut posibiliatea sa pună întrebări și să se informeze. Reprezentanții universităților i-au ghidat, le-au oferit detalii despre etapele de admitere și avantajele de care pot benecia.
Zeci de tineri au venit astazi la Universitatea de Stat Alecu Russo din Bălți unde au analizat ofertele de studii prezentate de universitățile din țara noastră. Iuliana, elevă în satul Pepeni, spune că vrea să învețe la universitatea de stat din Bălți.
„Deoarece este aproape de casă în primul rând, sunt posibilități foarte bune din ce am văzut astăzi. Eu aș vrea să fac studiile în ecologie.”
„Am venit să aflăm noi informații despre această universitate, astfel încât să decidem unde să învățăm. Încă mă gândesc, dar cred că o să aplic la drept deoarece îmi place mult această profesie.”
Olga nu a decis încă unde vrea să învețe, însă este convinsă că vrea să-și facă studiile în Moldova.
„Nu consider că cei care învață peste hotare au mai multe oportunițăți decât la noi. Consider că la noi studiile sunt de calitate și nu văd sens să plec. Am mai multe variante cum ar fi limbi stăine, drept, psihologie, dar o să văd după BAC.”
Reprezentanții instituțiilor de învățământ superior au povestit absolvenților despre avantajele pe care le oferă, dacă aleg o universitate locală.
„La universitatea de stat tinerii au foarte multe oportunități, în primul rând mobilitățile academice, avem foarte mulți studenți care pleacă în schimburi de experiență peste hotare, avem specialități interesante care oferă stabilitate profesională ulterior și au cerințe foarte mari pe piață.”
Târgul a fost organizat în cadrul campaniei „Învață în Moldova” și vine să informeze absolvenții despre programele de studii ale instituțiilor de învățământ superior din țară.
Dan PERCIUN, MINISTRUL EDUCAȚIEI: „Campania învață în Moldova este un efort de a-i aduce fizic în universități pe absolvenți pentru ca să vadă această schimbare, să se inspire de ceea ce oferă universitățile din Republica Moldova și să îi convingem pe cât mai mulți să rămână să învețe acasă.”
Un târg similar a fost organizat astăzi și la Călărași.
Pe Telegram-ul Pro TV Chisinau găsiți imaginile, dar și știrile momentului din Moldova și din întreaga lume! Fii reporter Pro TV. Dacă ai surprins imagini care pot deveni o știre, ni le poți trimite pe Viber, Whatsapp sau Telegram la numarul 079400508.