Șeful Biroului Vamal Nord și cei cinci angajați, reținuți pentru fapte de corupere pasivă au fost plasați în arest preventiv pentru 30 de zile. Decizia a fost luată de magistrații de la Judecătoria Chișinău, sediul Ciocana.

Ultimul update: 05.07.2024, 15:02 Publicat:05.07.2024, 14:55

Șeful Biroului Vamal Nord și alți patru angajați urmează să fie plasați în arest preventiv la Penitenciarul 13, iar un funcționar a primit mandat de arestare la domiciliu.

Cei șase sunt bănuiți că ar fi pus la cale o schemă prin care în schimbul unor sume de bani, urgentau efectuarea unor proceduri vamale și introducerea ilegală a unor bunuri. Aceștia primeau între 1500 și 9 mii de euro. Mazanca nu și-a recunoscut vina.

La data de 3 iulie, au avut loc 21 de percheziții la domiciliile, birourile de serviciu și automobilelor funcționarilor vamali din cadrul Biroului Vamal „Nord”, implicați în schema infracțională.

Citeste si : Șase vameși, inclusiv șeful Biroului - reținuți pentru 72 de ore, iar un funcționar urmează a fi cercetat în stare de libertate, în urma perchezițiilor de la Biroul Vamal Nord - FOTO/VIDEO

Pe Telegram-ul  Pro TV Chisinau  găsiți imaginile, dar și știrile momentului din Moldova și din întreaga lume! Fii reporter Pro TV. Dacă ai surprins imagini care pot deveni o știre, ni le poți trimite pe Viber, Whatsapp sau Telegram la numarul 079400508.