Trei moldoveni, o femeie si doi copii au murit in urma cutremurelor care au lovit Turcia. Anuntul a fost facut de catre reprezentantii ministerului Afacerilor Externe.

Ultimul update: 08.02.2023, 12:49 Publicat:08.02.2023, 12:41

Potrivit MAEIE, femeia de 36 de ani si 2 copii minori locuiau in localitatea Hatay, afectata de cutremurele puternice care s-au produs in Turcia. 

„Din 7 februarie, pana in prezent, reprezentantii ambasadei au depus eforturi pentru contactarea a 48 de persoane din lista celor aflati in regiunile afectate, dintre care 17 cetateni moldoveni au raportat ca sunt in siguranta, 4 persoane au solicitat asistenta consulara de specialitate, iar in cazul a 27 de persoane sunt continuate eforturile de stabilire a comunicarii cu misiunea diplomatica”, se mai arata in comunicatul emis de MAEIE. 

Bilantul cutremurelor din Turcia si Siria a depasit 9.500 de morti si, pe masura ce trece timpul, este de asteptat sa creasca. 6.000 de cladiri s-ar fi prabusit doar in Turcia, iar sansele celor prinsi sub daramaturi scad de la o ora la alta. Continua cautarile si misiunile de salvare contracronometru. Peste 13 milioane de oameni sunt afectati in Turcia, intr-o zona care se intinde pe aproximativ 450 km de la est la vest si pe 300 km de la nord la sud. Autoritatile au declarat stare de calamitate in 10 provincii, pentru trei luni, si sustin ca sinistratii vor fi cazati in hotelurile din Antalya. Pana vor ajunge acolo, oamenii se lupta sa supravietuiasca iernii. Corturi umanitare au fost instalate pentru cei care nu mai au case. Ramasi doar cu hainele de pe ei, oamenii au aprins focuri si spun ca au mancat pentru prima data dupa doua zile. Iarna si drumurile distruse ingreuneaza sosirea ajutorului de care au nevoie.

Pe Telegram-ul  Pro TV Chisinau  gasiti imaginile, dar si stirile momentului din Moldova si din intreaga lume! Fii reporter Pro TV. Daca ai surprins imagini care pot deveni o stire, ni le poti trimite pe Viber, Whatsapp sau Telegram la numarul 079400508.