Procuratura a renuntat la toate capetele de acuzare aduse lui Veaceslav Platon privind implicarea in dosarul fraudei bancare. Informatia a fost confirmata pentru PRO TV de Veaceslav Platon.

Ultimul update: 28.05.2021, 16:24 Publicat:28.05.2021, 16:23

Stirea se actualizeaza.

Veaceslav PLATON:"Aceasta nu este o noutate. Inca in septembrie 2020, procuratura a cerut sa fie examinata cererea de revizuirem unde a mentionat despre faptul ca eu nu sunt vinovat, iar dosarul a fost falsificat de cei care intr-adevar au furat miliardul. Procuratura nu a renuntat astazi la toate capetele de acuzare, ci inca in septembrie 2020. Aceasta este pur si simplu o incheiere logica a procesului. Intr-adevar, decizia a fost anuntata astazi, dar a fost luata inca in septembrie 2020. Acum doar au repetat-o, formal, au repetat-o. In cadrul procesului au fost prezentate dovezi clare privind cei care intr-adevar au comis infractiunea."

Dupa ce Veaceslav Platon iesit din puscarie, procurorul-sef suspendat al Procuraturii Anticoruptie, Viorel Morari, a spus ca intre sotia procurorului general si persoane din anturajul lui Veaceslav Platon, dar si nemijlocit Platon, ar exista anumite legaturi si acest fapt scoate in vileag de ce se urgenteaza examinarea dosarului de revizuire in care este vizat acesta. Viorel Morari nu exclude un eventual santaj.

Citeste si :  Ce spune Viorel Morari despre invinuirile care i se aduc, privind fabricarea unui dosar pe cand era sef la Procuratura Anticoruptie - VIDEO 

Veaceslav Platon a fost eliberat din penitenciar la 15 iunie, dupa ce Judecatoria Chisinau, sediul Ciocana a admis integral demersul Procurorului General, Alexandr Stoianoglo, privind suspendarea executarii pedepsei de catre fostul deputat, Veaceslav Platon.

Magistratii au dispus suspendarea imediata a executarii sentintei Judecatoriei Chisinau, sediul Buiucani, din 20 aprilie 2017, emisa in privinta lui Veaceslav Platon, prin care acesta fusese condamnat la 18 ani inchisoare pentru escrocherie, spalare de bani si corupere activa, mentioneaza reprezentantii PG.

Executarea in continuare a pedepsei de catre Veaceslav Platon era insa conditionata de evolutia procedurii de revizuire a procesului penal, anterior deschisa de PCCOCS.