Un autocar cu 39 de moldoveni s-a rasturnat intr-un sant in judetul Vaslui din Romania, din cauza viscolului puternic. Toti pasagerii au reusit sa iasa din autocar, mai multe persoane avand nevoie de asistenta medicala. Autoritatile romane au instituit Planul rosu de interventie.

Publicat:26.11.2023, 19:38

„Vai, nu ma luati asa repede ca nu pot. Usor.”

Imaginile arata autocarul rasturnat si cu partea din spate intr-un sant, iar oamenii sunt dusi in ambulante, care pe targi care pe jos.

„- Asta e Vaslui? E Barladul.

- Nu conteaza ce e, puneti-o acolo.

- E ocupata si asta.”

In autocar se aflau 39 de moldoveni. Acesta a fost rasturnat de o rafala de vant puternica.

 „- Ne puteti spune ce s-a intamplat?

– Ne-a luat vantul, doamna!

- Aveati viteza?

- Nu, 20 nu aveam. Era mai in spate o ambulanta. A lasat-o sa treaca, noi cu 20 si ne-a luat vantul de pe traseu.

- Cum sunteti?

- Bine.

- V-ati speriat?

- Da.”

16 oameni au fost raniti si transportati la spitalul din preajma, iar ceilalti au fost transportati la o pensiune si la o scoala dintr-o comuna apropiata.

„Mai in fata, e perfect, inchideti usa!”

In total la locul accidentului autoritatile romane au alocat 5 ambulante smurd si alte 4 tipuri de ambulante.

Daniel ONOFREI, PREFECTUL JUDETULUI VASLUI:  „Astazi in jurul orei 12, a fost declansat planul rosu de interventie datorita unui autocar cu 40 de pasageri rasturnat din cauza vantului puternic.”

Judetul Vaslui se afla sub avertizare Cod portocaliu, fenomenele prognozate incluzand ninsori si viscol, insotite de intensificari ale vantului cu rafale de 90 de kilometri pe ora.

Pe Telegram-ul  Pro TV Chisinau  gasiti imaginile, dar si stirile momentului din Moldova si din intreaga lume! Fii reporter Pro TV. Daca ai surprins imagini care pot deveni o stire, ni le poti trimite pe Viber, Whatsapp sau Telegram la numarul 079400508.