Unionistii de la asociatia ODIP au protestat la Ambasada Rusiei de la Chisinau. Tinerii au scandat lozinci si au cerut ca trupele militare ruse sa fie retrase din regiunea transnistreana.

Publicat:02.03.2021, 18:56

Tinand in maini pancarde, cu diferite mesaje, membrii Asociatiei Unioniste ODIP au protestat in fata ambasadei. 

Marin DANUTA, MEMBRUL ASOCIATIEI UNIREA-ODIP: ,,Am venit astazi aici ca sa marcam cei 29 de ani de la tragicul razboi. Am venit sa ne cinstim eroii. Noi nu mai vrem sa avem armata straina pe teritoriul nostru.”

Tinerii au scandat, cerand ca trupele militare ruse sa fie retrase din Transnistria.

 “Armata rusa sa plece acasa. Pentru aceasta noi am venit – sa amintim ca noi mai avem forta de a ne apara pamantul sfant al Romaniei care a fost cotropit.”

Vlad BILETCHI, PRESEDINTELE ORGANIZATIEI UNIREA-ODIP: “Atata timp cat noi vom pomeni moartea si sacrificiul celor care au cazut pe campul de lupta, atata timp ei vor trai.”

La protest au venit si cativa veterani.

Dumitru URATU, VETERAN DE RAZBOI: “Fortele agresoare rusesti si tiraspolene veneau la noi cu tancuri, cu aruncatoare de mine, tunuri. Dar noi nu eram gata pentru conflict sau razboi.”

La 29 de ani de la izbucnirea conflictului de pe Nistru, problema ramane inghetata, iar trupele rusesti – prezente in regiunea transnistreana.