Vacanță în Moldova! La poalele stâncilor, în lunca râului, pe cal, sau la pescuit – astfel se odihnesc moldovenii acasă. Pensiunile din țară au pregătit sejururi în sânul naturii, departe de zgomotul orașelor și se întrec în oferte atractive. Mai nou, unele gazde pun la dispoziția vizitatorilor hipodroame, unde aceștia pot face lecție de echitație.

Publicat:30.06.2024, 14:23

Mereu prins la birou, Viorel a decis să evadeze din rutina capitalei, la Grătiești. Aici, la doar 3 kilometri de capitală, și-a luat un sejur la o agro-pensiune, specializată în echitație.

Viorel, VIZITATOR AGROPENSIUNE:  „Uneori e bine de ieșit la aer curat și la natură. Să fim mai aproape de ea, de animale. E foarte bine.”  

Pensiunea este dotată cu un hipodrom, un lac pentru pescuit, multă verdeață și liniște pentru excursii, iar prețul pornește de la 850 de lei pentru o noapte, într-o cameră...parfumată.

Victor CAZACU, ADMINISTRATOR PENSIUNE:  „Arome cum ar fi de fân, aromaterapie de lavandă și alte ierburi, care oferă un somn liniștit și plăcut.”

Natalia GÎNGA, REPORTER PRO TV:  „Schimbăm locația. Pentru cei care își doresc să evadeze de capitală, o pot face și aici, la 50 de kilometri de Chișinău, mai exact, în satul Butuceni. Pensiunea, aflată la poalele stâncilor și în lunca râului Răut, oferă o oază de liniște în sânul naturii.”

Doina-Laura, împreună cu prietena ei au venit la Butuceni pentru doza de natură, dar și pentru a savura din mâncarea tradițională. Astfel, plăcintele, compotul de vișine și vinul nu au lipsit de pe masă.

Doina Laura, VIZITATOARE PENSIUNE:  „Suntem departe de zgomot, este liniștit și ai oportunitatea să îți încarci bateriile.”

Tot aici, turiștii pot face plimbări cu căruța sau cu ATV-ul și să își amintească de copilărie, fiind cazați într-o casă tradițională, cu acoperiș din oale.

Mihai VARZARI, ADMINISTRATOR PENSIUNE:  „E suficient să stai la rug, cu un pahar de vin și ai parte de o recreere pentru o lună.”

Iar cei care își doresc o escapadă la piscină cu mult soare, agropensiule vin cu oferte doi în unu: confort modern, fuzionat cu stilul tradițional.

Ala BENZIN, ADMINISTRATOR PENSIUNE:  „Oamenii vin la liniște, la natură, se întâlnesc familiile între ei, pentru că foarte mulți sunt plecați peste hotare.”

În sezonul estival, o noapte la o pensiune din țara noastră pornește de la 800 de lei și poate depăși 6 mii de lei, pentru un cuplu.

Pe Telegram-ul  Pro TV Chisinau  găsiți imaginile, dar și știrile momentului din Moldova și din întreaga lume! Fii reporter Pro TV. Dacă ai surprins imagini care pot deveni o știre, ni le poți trimite pe Viber, Whatsapp sau Telegram la numarul 079400508.