Veteranul  de război Constantin Cojocari din satul Sofia, raionul Hîncești, este o legendă vie, un erou care reprezintă o adevărată lecție de viață și respect pentru noi toți. Bărbatul a fost decorat cu Crucea Națională “Serviciul Credincios”, clasa a III-a, cu însemn de pace, pentru militari.

Publicat:28.03.2024, 16:25

Veteranul în etate de 105 ani care a luptat în cel de-al Doilea Război Mondial a fost vizitat de către însărcinatul cu afaceri al Ambasadei României în Republica Moldova, Ovidiu Năftănăilă și secretarul de stat MAE, Andrei Novac.

„Constantin Cojocari s-a născut la 2 februarie 1919 și a supraviețuit cu demnitate războiului și deportării staliniste, purtând mereu în suflet valorile românești”, se menționează în comunicatul Ambasadei României din Republica Moldova.

Pe Telegram-ul  Pro TV Chisinau  găsiți imaginile, dar și știrile momentului din Moldova și din întreaga lume! Fii reporter Pro TV. Dacă ai surprins imagini care pot deveni o știre, ni le poți trimite pe Viber, Whatsapp sau Telegram la numarul 079400508.