Viorel Morari a fost eliberat din arest si se va afla sub control judiciar timp de 60 de zile. Decizia a fost luata in aceasta seara de Judecatoria din sectorul Buiucani. Astazi a avut loc prima sedinta de judecata in dosarul in care fostul sef de la Procuratura Anticoruptie este invinuit de fals in acte si abuz in serviciu.

Publicat:14.02.2020, 19:53

Viorel MORARI, SEFUL SUSPENDAT AL PROCURATURII ANTICORUPTIE: “Problema este in atitudine sau in abordare, m-au plasat in P 13 ca sa ma umileasca nu din alte motive. Eu am sa rezist la orice conditii la care au rezistat si alti cetateni.” 

Acestea sunt primele declaratii facute de Viorel Morari dupa ce magistratii au anuntat ca este eliberat sub control judiciar. 

Procurorii au spus astazi ca Veaceslav Platon are statut de victima in acest dosar si a fost invitat la sedinta de judecata, insa acesta a solicitat sa nu fie escortat din penitenciar.

Am incercat sa aflam de la avocatii lui cum anume a fost afectat de actiunile pe care procurorii spun ca le-ar fi intreprins Viorel Morari, insa acestia nu ne-au raspuns la telefon.

Aparatorii lui Morari sustin ca au cerut anularea deciziei prin care Platon are statut de victima. Cat despre cel de-al doilea dosar in care este invinuit de spalare de bani in proportii deosebit de mari si imbogatire ilicita, fostul sef al procuraturii anticoruptie ne-a spus ca totul este o aberatie. 

Viorel Morari este banuit ca, in 2017, ar fi primit de la Vlad Plahotniuc o plangere pe care ar fi inregistrat-o cu abateri de la lege si ar fi pornit un proces penal, falsificand mai multe acte.

Actiunile ar fi fost facute din interese personale, sustin procurorii, precum si in interesul lui Vlad Plahotniuc si a mai multor persoane din anturajul lui. Totul pentru a-i proteja de implicare in calitate de banuiti in cauza penala privind frauda bancara. Viorel Morari se declara nevinovat.