MRA ofera contracte de modeling Internationale ce se vor derula in marile capitale ale modei Internationale precum Paris, Milano, Londra, New York, Tokyo sau Seoul. Pentru asta aplica si niste baremuri stricte de parametri: accepta doar fete peste 14 ani si 1,70m sau baieti peste 16 ani si 1,82m inaltime. 

Publicat:28.02.2023, 14:56

Aceasta agentie are o experienta indelungata in Republica Moldova inca din anii ’90 cand a facut pentru prima oara scouting (recrutare) de tinere modele in tara noastra. Sunt multe topmodele de origine moldoveneasca care au fost descoperite si promovate de aceasta agentie: Nadia Savcova, Ecaterina Bespiatih sau Daniela Mirzac. Ultima oara cand a organizat un casting masiv a fost cu ocazia concursului de modeling Next Top Model Romania in anul 2012 unde Liviu Ionescu directorul MRA a fost presedintele juriului impreuna cu faimosul designer Catalin Botezatu. La acel moment au fost cateva moldovence care au participat la finala concursului de la Bucuresti.

La ce sa se astepte tinerii aspiranti la o cariera internationala de model de la acest casting?

Castingul se desfasoara fara public si este un proces de evaluare mai degraba tehnic: concurentii vor completa o fisa de casting cu datele personale si masuri (parametri) dupa care ajung in fata echipei de specialisti venita special de la Bucuresti si vor face cateva fotografii. Fetele nu trebuie sa fie machiate, sa aiba o tinuta simpla, fara tocuri. Nu exista proba traditionala a costumului de baie intalnita la concursurile clasice de frumusete de Miss. 

In modeling se cauta si acele frumuseti atipice, neobisnuite pe care nu le recunoaste toata lumea si care de multe ori nedumeresc pe cei care vad o prezentare de moda internationala. Insa parametrii fizici raman cei consacrati: inaltime, corp armonios, masuri cat mai putin generoase – bust/talie/solduri. Liviu Ionescu ne declara ca circumferinta soldurilor este cea mai importante masura din cele 3 “Ideal ar fi sa fie maximum 90 cm pentru circumferinta soldurilor. 

Celelalte 2 masuri ale taliei si bustului sunt mult mai putin importante si pot fi peste 60 cm si, respectiv, mult sub 90 cm. Nu cautam sub nicio forma fete care sa se incadreze in canoanele concursurilor clasice de frumusete sau publicatiilor de cancan. Cautam tineri cu personalitate si atitudine care sa poata face fata competitiei acerbe din modelingul international. Stiu ca parintii sunt foarte ingrijorati de latura scolara in sensul in care ei cred ca tinerii vor neglija studiile, insa nu este deloc asa. Eu le propun tuturor parintilor sa asemuie modelingul de perfomanta cu sportul de perfomanta. Atunci cand incep sa apara rezultatele sportive sa incline, evident, balanta inspre o cariera de modeling. Pana atunci insa trebuie sa incerce sa le impace pe amandoua atat cat se poate” Liviu Ionescu este gazda unui podcast care dezbate subiecte despre modelingul international si care a ajuns deja la episodul 10.

Nu in ultimul rand concurentii trebuie sa aiba cunostinte de limba engleza la nivel conversational in asa fel incat sa se poata descurca in strainatate.

Mai multe informatii pe site-ul agentiei aici

*Acest articol este un produs comercial