Distileria Bardar a castigat, in premiera pentru Moldova, unul dintre cele mai prestigioase titluri pe care il poate castiga un produs in categoria brandy.

Publicat:28.05.2021, 10:42

Bardar 25 ani a castigat premiul Taste Master, cea mai inalta distinctie a competitiei The Taste Masters 2021 care a avut loc la Londra la inceputul lunii mai.

Competitia a adus impreuna cele mai bune bauturi pe care industria de brandy le poate oferi la nivel mondial. Mostrele de divin au fost expediate cu avionul la Londra, fiind ulterior degustate in orb de catre jurati. Din cauza restrictiilor, competitia s-a desfasurat virtual.

”Distinctia de Taste Master este un premiu extrem de important nu doar pentru distileria Bardar, dar si pentru imaginea internationala a divinului produs in Moldova. Divinurile noastre, cunoscute pe larg publicului local, demonstreaza, din nou, ca au un mare potential de afirmare si pe plan extern, reusind sa aduca acasa rezultate extraordinare, de valoare internationala, si de care trebuie sa fim toti mandri.” a declarat Boris Duca, presedintele S.A. Bardar.

Un premiu castigat cu unanimitate de voturi

”Dupa degustarea tuturor mostrelor de brandy participante, a venit timpul sa luam decizia finala si anume alegerea brandy-ului demn de cea mai inalta distinctie a competitiei The Brandy Taste Master 2021. Dupa o analiza amanuntita, votul a fost unanim pentru divinul Bardar 25 ani, produs in Moldova.” spune Melita Kiely, unul dintre juratii competitiei, editorul revistei The Spirits Business si presedinte al degustarii.

Juratii au ramas profund impresionati de buchetul plin pe care il ofera divinul Bardar 25 de ani: ”Am fost patruns de evolutia gustului, de notele tertiare subtile - de piele, balsamice, fructe uscate - multe fructe uscate.” a afirmat Ivan Dixon, unul dintre juratii competitiei. Tot el a mai afirmat ca divinurile produse in Moldova fac concurenta serioasa coniacurilor si armaniacurilor, oferind aceleasi note, insa intr-un mod diferit. ”Niste bauturi complexe si foarte calitative. Am degustat cu mare placere divinul, placut, dar complex.  Un argument in plus pentru acestea: exista un amestec frumos de accesibil, dar complex. "

Divinul Bardar 25 de ani nu a fost unicul divin al distileriei Bardar, apreciat in cadrul competitiei. Juratii au fost placut surprinsi si de ”notele patrunzatoare de stafide si vanilie” prezente in divinul Bardar 10 ani, decernandu-l cu medalia de argint.

Bardar 25 de ani va fi in curand disponibil in magazine 

”Pentru crearea Bardar 25 ani, am fost rigurosi in selectarea celor mai bune distilate maturate timp de 25-30 de ani. Apoi, am ales cu atentie cele mai bune butoaie de stejar in care divinul a urmat o perioada de odihna de alti 3 ani, inainte sa ajunga in sticla. Rezultatul este obtinerea unui divin cu un buchet bogat si complex, in care treptat se dezvaluie nuante usoare de iasomie si trandafir, urmate de portocala supracoapta si multe fructe uscate -  in special prune si pere, iar la final se regasesc nuantele de piele in combinatie cu muschi de copac, cafea prajita si tabac.

In cel mai apropiat timp Bardar 25 de ani va aparea si pe rafturile magazinelor specializate de la noi din tara.”, a declarat Boris Duca, presedintele S.A. Bardar.

Intrebat care este secretul care face divinurile Bardar atat de impresionante, Boris Duca a afirmat ca ingredientele divinului nu s-au schimbat de la fondarea companiei pana acum. Aroma intensa vine de la strugurii crescuti cu grija de natura, esenta vine de la stejar, iar complexitatea - de la rabdare una din virtutile omenesti ce presupune timp.

Calitatea divinului Bardar isi are radacinile in simplitate. Nimic in plus: doar struguri, stejar si rabdare.

*Acest articol este un produs comercial.