Ce poate fi mai bun decat o cafea preparata dupa tehnica unuia dintre cei mai apreciati barista din lume si savurata dimineata in cea mai apropiata benzinarie Petrom?

Cafeaua ocupa locul doi in clasamentul produselor achizitionate cel mai des in statiile Petrom, dupa carburanti, bineinteles. Mai mult, este cea care creeaza o legatura stransa dintre benzinarie si clientii sai. Cafeaua uneste oamenii, oferindu-le energie, vitalitate si emotii pozitive pentru intreaga zi.
Statiile Petrom acorda o deosebita atentie calitatii cafelei. Si nu este vorba doar despre ingrediente sau aparatele performante, ci si despre expertii in arta cafelei, care stiu sa pregateasca bautura perfecta.
Printre acestia se regaseste si Paul Ungureanu, unul dintre cei mai de succes barista, fiind in top 3 din lume, ambasador al cafelei VIVA. Recent, a organizat mai multe workshop-uri pentru angajatii Petrom din Republica Moldova cu scopul de a-i familiariza cu filosofia din spatele unei cafele preparate ca la carte.
Paul a vorbit despre VIVA Guatemala, considerata o „cafea de specialitate”, la fel ca si cea din localurile selecte. Este o cafea superioara, proaspat macinata din cele mai bune boabe, cultivate si prajite in stil tipic italian. Gustul unic este oferit de modul in care este pregatita, dar si de selectia riguroasa a boabelor. Si pentru ca in statiile Petrom pot fi gasite doua tipuri, Paul Ungureanu nu a ezitat sa le prezinte in detalii.
„VIVA Guatemala Arabica este preferata de iubitorii de cafea cu gust de fructe si ciocolata, dar care poate fi usor acidulata. Acest este un semn al calitatii superioare. Pe de alta parte, cafeaua VIVA Guatemala Clasica are un gust mai dulce.”, precizeaza barista.

Pentru a obtine o bautura de calitate, un alt aspect important este durata de depozitare a boabelor prajite. Termenul de valabilitate a acestora este de maximum sase luni, dar cei de la Petrom se asigura ca stocurile de cafea sa fie mereu proaspete si le pastreaza doar pentru 3 luni.
Totodata, pentru a prepara o cafea de exceptie, utilizeaza unele dintre cele mai renumite aparate de cafea, marca Cimbali. Expertul roman a aratat cum pot fi folosite la maximum capacitatile acestui aparat, demonstrand tehnici inedite de preparare a bauturilor, dar si de ingrijire a aparatelor.

Workshop-urile sustinute de faimosul barista din Romania au fost utile pentru lucratorii din statiile Petrom Moldova, fapt confirmat chiar de ei.
„Suntem incantati de o asemenea experienta. Datorita workshopului moderat de Paul Ungureanu am invatat noi tehnici de preparare a cafelei pe care abia astept sa le aplicam in practica. Cu aceste noi abilitati, diminetile clientilor nostri vor fi si mai aromate.”, mentioneaza Ion, Sef Statie.
Petrom Moldova pune un mare accent pe instruirea continua a angajatilor sai, organizand anual diverse cursuri de formare profesionala, teambuildinguri educative si workshopuri utile pentru ca fiecare vizitator sa beneficieze de cele mai calitative servicii.
*Acest articol este un produs comercial