Daca esti tentat de tehnologiile informationale, cauti o activitate interesanta si mereu atractiva, doresti sa-ti faci studiile intr-un mediu academic si universitar de elita, atunci Facultatea de Matematica si Informatica a Universitatii de Stat din Moldova este alegerea corecta!

Publicat:21.07.2020, 13:24

In cadrul Departamentului de Informatica al Facultatii de Matematica si Informatica a Universitatii de Stat din Moldova sunt implementate constant tehnologii informationale de top, datorita carora absolventii nostri ajung sa activeze in companii de prestigiu international precum: Google, Microsoft, Adobe, Facebook, etc. 

Pentru a-ti transforma visul in realitate, poti aplica la una din specialitatile:

INFORMATICA

Specializari:

·       Tehnologii Informationale si Paradigme de Programare

·       Elaborare si gestionare a sistemelor informatice

INFORMATICA APLICATA

Specializari:

·       Design Informational si Grafic

·       Securitatea Informatiei

MANAGEMENTUL INFORMATIEI

Specializari:

·       Managementul Produselor Software

·       Sisteme Informationale Socio-economice

INFORMATICA (Stiinte ale educatiei)

Universitatea dispune de doua centre de inovatii in domeniul calcului performant: Centrul Wolfram Moldova, creat in 2016, si Centrul Informational Digital de Realitate Virtuala si Augmentata, initiativa lansata in 2019 care urmeaza sa fie implementata incepand cu noul an de studii 2020-2021.

In cadrul Centrului Wolfram Moldova functioneaza un laborator dotat cu softuri licentiate si sunt predate cursuri pentru licenta, master si doctorat, precum: programarea functionala, paradigme de programare, sisteme orientate pe cercetare etc.

Activitatea Centrului de Realitate Virtuala si Augmentata presupune, in prima etapa, crearea unei sali de studii, dotata cu 15 statii grafice performante, cu 2 proiectoare si ecrane de inalta rezolutie, cu imprimanta 3D, casti Oculus Rift si Oculus Quest, casti Samsung Gear VR, seturi Vive Pro si Vive Pro Eye, dar si alte dispozitive de realitate virtuala si augmentata.

Planul de invatamant pentru traseul Securitatea Informatiei, propus la Ciclul I Licenta si continuat la Ciclul II Master, in cadrul programului de studii „Informatica Aplicata” a fost elaborat in parteneriat cu Ministerul Educatiei, Culturii si Cercetarii, Centrul pentru Combaterea Crimelor Informatice, Centrul de Telecomunicatii Speciale, 3 universitati din tara si alti 25 de parteneri din Italia, Franta, Germania, Spania, Grecia, Bulgaria, Kazahstan si Vietnam.

Facultatea de Matematica si Informatica este in pas cu tendintele din domeniul Realitatii Virtuale si Augmentate si cel de Inteligenta Artificiala, de aceea a lansat in cadrul programului de master „Informatica Aplicata” o specializare, care include cursuri de programare pe platforme dedicate, de creare a jocurilor in realitatile virtuala si augmentata, de modelare si imprimare 3D etc.

Studentii de la specialitatea „Informatica” licenta au oportunitatea de a obtine diploma dubla a Universitatii „Alexandru Ioan Cuza” din Iasi, Romania, iar cei de la specialitatea „Informatica Aplicata” master - diploma dubla a Universitatii West Attica, Atena, Grecia.

Nu mai sta mult pe ganduri si fa alegere corecta! Aplica la un program de licenta, master sau doctorat la Facultatea de Matematica si Informatica si invata cele mai solicitate si remunerate profesii. Viitorul tau e in mainile tale!

Acest articol este realizat in cadrul proiectului „Consolidarea capacitatilor institutionale de comunicare ale universitatilor din Moldova”, ce se desfasoara cu sprijinul Proiectului TEKWILL, implementat de Asociatia Nationala a Companiilor din Domeniul TIC, cu sustinerea financiara a Agentiei Statelor Unite pentru Dezvoltare Internationala si a Suediei. Continutul acestui material reprezinta opinia exclusiva a autorului si nu reflecta neaparat pozitia finantatorilor.

*Acest articol este un produs comercial.