Vrem să creăm cultura industrială în Republica Moldova. Companiile, implementând conceptul de parc eco-industrial, pot beneficia de economisirea resurselor ca: apa, energia. Iar prin componenta economică, companiile pot crea locuri de muncă noi, pot atrage investiții noi în parc.

Companiile pot beneficia de abordarea unui Parc Eco-Industrial prin colaborarea efectivă cu acest proiect și experții în vederea identificării oportunităților concrete pentru reciclarea apei, energiei și deșeurilor.

Experiența internațională a fost adaptată la realitățile Moldovei.

Sperăm că această sesiune va pune bazele unei înțelegeri comune a ceea ce înseamnă economia circulară, ce înseamnă un parc eco-industrial. Și, de asemenea, o realizare importantă este că am reușit să aducem participanți nu doar din Chișinău, ci și din diferite regiuni ale țării.

A fost o instruire extrem de importantă pentru noi deoarece noi, având unele cunoștințe în a ne dezvolta spre o economie circulară, ne-am aprofundat pe acele instrumente care putem și să le implementăm.

Implementarea proiectului parcului eco-industrial aici, în Ungheni, ne va permite să colaborăm între noi ca și rezidenți. 

Tot procesul respectiv poate fi implementat în Moldova, dar trebuie să pornim în primul rând prin educație. Ceea ce, de fapt, astfel de forumuri fac. 

Colaborarea cu alt rezident al zonei ne-ar aduce următoarele facilități ca micșorarea cheltuielilor – ceea ce ne-ar permite să dezvoltăm afacerea noastră prin lărgire și, respectiv, atragerea mai multor angajați.

Noi implementăm proiectul nostru și în regiuni. În cadrul proiectul lucrăm cu cinci zone industriale. Pentru noi este important să acoperim și regiunile, pentru că Republica Moldova este o țară mică și noi trebuie să privim per ansamblu.

*Acest articol este un produs comercial