Moldtelecom, liderul pe piata serviciilor de internet fix, cu cea mai vasta si performanta infrastructura, planifica extinderea retelei de fibra optica pana in anul 2023, pentru a oferi acces la Internet cu viteza de pana la 1 Gbps abonatilor din orice colt al tarii.

Publicat:17.09.2020, 15:16

Moldtelecom numara in prezent peste 400 mii abonati la serviciile de Internet fix, detinand o cota de piata de circa 60%, in functie de numarul de abonati. Serviciile de internet fix sunt prestate in peste 1200 de localitati din tara, iar aproximativ 65% din ele sunt deja acoperite cu fibra optica. In primele 8 luni ale anului curent compania si-a largit prezenta cu fibra in peste 80 localitati. Astfel, peste 15 mii de clienti au avut posibilitate de conectare, iar pana la sfarsitul anului curent alte 170 de localitati in total si aproximativ 40 mii de clienti vor putea beneficia de servicii de Internet fix cu viteza de pana la 1 Gbps.

Moldtelecom este driver-ul vietii digitale din tara. In cei peste 27 ani de experienta, compania a dezvoltat cea mai avansata retea de fibra optica, cu o lungime totala de peste 18 mii km, fiind de 10 ori mai rapida decat oricare alta din tara si care in urmatorii 3 ani va fi disponibila pe intreg teritoriul tarii.

Reteaua Moldtelecom de fibra optica este conectata direct la reteaua globala de internet prin punctele de schimb din Germania, Ucraina si Romania, iar pentru anul 2021 Moldtelecom isi va largi punctele de prezenta pe platformele din Rusia si Olanda.

Intelegem indispensabilitatea tehnologiilor informationale si serviciilor de telecomunicatii pentru activitatea noastra zilnica. Aproape ca nu ne mai imaginam progresul fara de conexiune instant, disponibilitate, interactivitate cu tehnologiile si serviciile pe care le folosim. De aceea, incepand cu anul curent Moldtelecom a oferit cele mai performante echipamente Wi-Fi de pe piata atat abonatilor noi cat si celor existenti.

Odata si cu implementarea noilor solutii de IT, compania si-a imbunatatit considerabil indicatorii de conectare a clientilor noi, astfel acest termen nu depaseste in prezent 2 zile lucratoare din momentul solicitarii, in zonele cu disponibilitate tehnica.

Aceste actiuni fac parte din strategia companiei pentru urmatorii ani, care este orientata catre asigurarea accesului pe intreg teritoriul tarii la servicii de telecomunicatii si oferirea unei experiente superioare in utilizarea lor.

Moldtelecom investeste anual, cu prioritate, in dezvoltarea de noi solutii tehnologice, contribuind astfel la mentinerea Moldovei in topul tarilor cu tehnologii informationale avansate si accesibile tuturor.

Moldtelecom – cea mai puternica retea de internet fix din tara

*Acest articol este un produs comercial.