<p>Deja te-ai acomodat lucrand de acasa? Situatia actuala cu siguranta a dat start unei ere noi, erei cand deja se va practica pe larg lucrul in conditii casnice. Indiferent de specialitate, fie economisti, designeri, ingineri-software, arhitecti si asa mai departe….&nbsp;</p>

Publicat:26.03.2020, 17:31

Si pentru a putea indeplini lucrul la fel de eficient fiecare are nevoie de un laptop care i-ar corespunde cerintelor profesionale. Unui designer nu i-ar conveni un laptop cu cerinte minime si invers, un copywriter nu are nevoie de parametri tehnici avansati!

Echipa de la Neocomputer te va ghida pentru a-ti alege varianta potrivita domeniului tau de activitate. Vezi mai jos o clasificare succinta a modelelor de laptopuri in dependenta de breasla practicata. Pentru o sistematizare le vom repartiza in 5 categorii.

Categoria I: laptop-uri cu caracteristici minime.

Juristi, Copywriteri, Jurnalisti, Medici.

Acestei categorii i se potrivesc modelele cu caracteristici mici si medii. Laptop-urile din acest segment in mare parte sunt utilizate pentru a opera cu Microsoft Office si navigare prin internet, de aceea un laptop cu procesor de tip i3 si memorie operativa de 4Gb este suficient. Un mare avantaj ar fi tastatura comoda pentru tapat rapid si display destinat pentru lucru indelungat la calculator.

Recomandam modelele:

 1. Acer Aspire A315
 2. Lenovo IdeaPad 330S
 3. Asus Vivobook X412UA

P.s. Fiecare model mentionat in articol poate fi procurat din reteaua Neocomputer, in credit cu achitarea primei rate peste 30 zile.

Categoria II: laptop-uri cu caracteristici medii.

Manageri, Economisti, Contabili, Marketeri. 

Categoriei respective i se potrivesc modelele cu caracteristici medii. Laptop-urile acestui segment sunt des utilizate pentru lucru cu baze de date voluminoase, soft-uri de evidenta contabila si grafice financiare. De aceea trebuie sa fie iute pe masura, dar totodata nu cel mai performant. Printre alte calitati care trebuie sa fie prezente este aspectul business si durabilitate inalta a bateriei.

Recomandam modelele:

 1. Dell Inspiron 15 3000
 2. HP Probook 430
 3. Acer Swift 3
 4. Asus Zenbook

P.s. Fiecare model mentionat in articol poate fi procurat din reteaua Neocomputer, in credit cu achitarea primei rate peste 30 zile.

Categoria III: laptop-uri cu caracteristici medii si performante.

Designeri, Arhitecti, Ingineri, Fotografi. 

Fiecare macheta de design, redactari de poze si video, precum si proiectarile complexe sunt efectuate prin intermediul diferitor soft-uri precum Adobe Creative Suite si AutoCad. Astfel de soft-uri au cerinte ridicate, de aceea este foarte important ca si parametrii tehnici ai laptop-ului sa fie la inaltime. 

Recomandam modelele:

 1. Acer Nitro AN515-54
 2. Lenovo ThinkPad E15
 3. Asus Zenbook Flip
 4. Apple MacBook Pro
 5. Dell Vostro 14

P.s. Fiecare model mentionat in articol poate fi procurat din reteaua Neocomputer, in credit cu achitarea primei rate peste 30 zile.

Categoria IV: laptop-uri cu caracteristici performante

Specialisti din domeniul IT

Luand in consideratie specificul task-urilor din acest domeniu este vorba despre laptopuri cu caracterisitici mai performante. Fiecare proiect este diferit si deseori se apeleaza la softuri complexe care au cerinte ridicate. Pentru a face fata este nevoie de un procesor nu mai mic de i5, memorie operativa nu mai mica de 8Gb si hardul sa fie de tip SSD.

Recomandam modelele:

 1. Lenovo ThinkPad E590
 2. Acer Aspire A515
 3. Asus S531
 4. Apple MacBook Air

P.s. Fiecare model mentionat in articol poate fi procurat din reteaua Neocomputer, in credit cu achitarea primei rate peste 30 zile.

Categoria V: laptop-uri cu caracteristici performante si inclinatii in gaming.

Gameri profesionisti si incepatori.Laptop-urile din aceasta categorie au cele mai mari cerinte pentru ca din an in an jocurile devin tot mai complexe cu cerinte tot mai inalte fata de procesor si placa video.

Recomandam modelele:

 1. Dell Inspiron Gaming -  in rate cu 0% pe termen de 6 luni
 2. Acer Predator Helios
 3. Lenovo Legion Y540
 4. Asus Rog
 5. Dell ALIENWARE

P.s. Fiecare model mentionat in articol poate fi procurat din reteaua Neocomputer,in credit cu achitarea primei rate peste 30 zile. 

*Acest articol este un produs comercial.