Un atelier cu paine artizanala, ulei de masline din Sicilia si cele mai bune vinuri moldovenesti a fost tinut, aseara, la Purcari Wine Bar. Gazdele evenimentului au fost jurnalista Dina Zaiat, care promoveaza painea de casa cu maia, si Andrei Cibotaru, promotor al culturii vinurilor bune.
Cei doi — sot si sotie — au decis sa-si uneasca eforturile pentru un eveniment unic la Purcari Wine Bar.

Oaspetii au degustat, rand pe rand, painea din comert si brutaria artizanala, pentru a observa diferentele de gusturi si arome. Ulterior, a urmat o incursiune in tehnica aprecierii uleiului de masline, adus din Sicilia special pentru eveniment. Rosu de Purcari, Vinohora Rose, Nocturne Sauvignon Blanc, dar si vinuri de la producatori mici au fost cap de afis la degustarea de vinuri.


Printre invitati s-au numarat deputati, vedete, oameni de afaceri si sportivi de performanta.

“Parintii si buneii nostri ne-au mostenit o bogata traditie in brutaria de casa, sanatoasa si de calitate. Nu vrem sa pierdem aceasta valoare. Paine artizanala este mai gustoasa si sanatoasa, a fost, este si va fi la moda”, a spun Dina Zaiat.

Andrei Cibotaru a adaugat: “Italienii au o vorba: “Vino, pane e olio — e tutto quel voglio!” [Vin, ulei si paine - e tot ce-mi doresc!]. Iar la Purcari Wine Bar, aducem degustarea la superlativ”.
Purcari Wine Shop & Bar este o vinoteca situata la etajul 3 (food court) al centrului comercial Zitu Mall. Oaspetii pot gasi aici vinuri de la peste 20 de producatori din Moldova si strainatate. Localul organizeaza cu regularitate degustari de vinuri, dar si evenimente tematice, cu produse gourmet, etc.
*Acest articol este un produs comercial