Philip Morris International își consolidează angajamentul pentru sustenabilitate prin dezvoltarea și extinderea proiectelor sale de economie circulară. Compania marchează noi reușite în colectarea, reciclarea și valorificarea dispozitivelor electronice fără fum, reușind să reducă semnificativ impactul deșeurilor electronice asupra mediului și să contribuie la o schimbare pozitivă în comunitatea în care operează.
În Raportul Integrat 2024, Philip Morris International scoate în evidență eforturile companiei în promovarea economiei circulare prin extinderea programelor de colectare și recondiționare a dispozitivelor electronice de încălzire a tutunului. Începând cu anul 2021, compania reușit să repare aproximativ 867.000 de dispozitive electronice de încălzire a tutunului, pe care le-a plasat din nou pe piață pentru comercializare. Obiectivul Philip Morris International este ca, până la sfârșitul anului 2025, să repare sau să recondiționeze cel puțin 1 milion de dispozitive electronice fără fum.
Dispozitivele recondiționate din seria Iluma sunt acum disponibile și pe piața din Republica Moldova. Inițiativa oferă consumatorilor o opțiune sustenabilă, păstrând în același timp toate standardele de calitate și performanță ale produselor noi.
Dispozitivele Iluma recondiționate provin din programele de colectare ale Philip Morris în parteneriat cu Colectez.eu, fiind returnate de utilizatorii responsabili. Acestea parcurg un proces complex de reparare sau recondiționare în centrele specializate, care începe cu o examinare detaliată și un diagnostic tehnic complet, pentru a identifica orice problemă funcțională sau estetică. Dacă este necesar, componentele-cheie, precum bateria sau carcasa, sunt înlocuite pentru a readuce dispozitivul la standardele tehnice și vizuale inițiale.
Înainte de a ajunge din nou în mâinile consumatorilor, dispozitivele recondiționate trec prin testele stricte de calitate, care asigură că acestea funcționează impecabil. Fiecare produs este comercializat într-un ambalaj special, marcat ca recondiționat, dar cu garanția unei experiențe la același nivel cu un dispozitiv nou.
Dispozitivele care nu pot fi recondiționate, sunt reciclate în centrele specializate din Ungaria și Japonia, după care utilizate din nou în producție. Republica Moldova s-a alăturat programului CIRCLE în 2018, reușind să transmită spre centrele specializate peste 6 tone de dispozitive.
*acest articol a fost publicat cu susținerea Philip Morris Moldova.
*Acest articol este un produs comercial