Europa este asaltata de noua tulpina B.1.1.7 de Covid-19, numita si tulpina britanica. Este mai contagioasa decat versiunea originala a coronavirusului, iar zilele trecute autoritatile din Moldova au anuntat oficial ca aceasta se gaseste si in Moldova. La INVITRO DIAGNOSTICS, este disponibila testarea acesteia incepand de saptamana viitoare.

Publicat:05.03.2021, 16:55

Este o PREMIERA ABSOLUTA, fiind unicul laborator medical care ofera aceasta posibilitate pacientilor din Moldova. Testarea pentru noua tulpina britanica, B.1.1.7., vine ca o completare a prezentului test PCR de depistare a SARS-CoV-2, accesibil deja la Invitro Diagnostics. Nu va necesita costuri suplimentare din partea persoanelor ce-si doresc testarea.

 Este PLUS VALOARE testului deja existent, ceea ce ofera posibilitatea unui diagnostic si mai precis pentru depistarea noului coronavirus. Ce include testarea de laborator? Metoda utilizata pentru depistarea acestei mutatii este ONE-STEP real-time REVERS TRANSCRIPTION PCR, sau, altfel spus, Real Time PCR cu reverstranscriptie one-step. 

La nivel de laborator, se analizeaza 3 secvente tinta de ADNc simultan: secventa de ADNc al genei S, caracteristica pentru tipul de SARS-CoV-2 initial si secventele de ADNc ce contin mutatiile intr-o gena specifica noii tulpini de coronavirus de tip nou. Rezultatele obtinute permit diferentierea tipului original de SARS-CoV-2 de tulpina britanica B.1.1.7. 

 

Reactivii necesari depistarii tulpinii britanice ne sunt puse la dispozitie de compania DNA-TECHNOLOGY. De ce este necesara testarea SARS-CoV-2, inclusiv pentru noua tulpina britanica? S-a demonstrat ca tulpina britanica B.1.1.7 ce duce la dezvoltarea Covid-19 determina o evolutie a bolii deosebita si se atesta un grad mai mare de raspandire a infectiei.

 Maladia decurge diferit, complicatiile pe care le determina pot fi mai grave decat tulpina originala a infectiei, iar perioada de recuperare – mult mai anevoioasa. Drept urmare, medicii, stiind exact ce tip de tulpina a virusului a provocat boala, pot interveni rapid, cu un protocol de tratament de la etapa initiala. In acest mod, pot fi evitate anumite complicatii nedorite.

Invitro DIAGNOSTICS este lider in prestarea serviciilor medicale de laborator. Performanta, maxima precizie, calitate si inovatie continua – este ceea ce ofera clientilor, iar acest lucru este confirmat de sistemele internationale de evaluare a calitatii in medicina de laborator. Invitro DIAGNOSTICS colaboreaza cu cele mai mari companii producatoare de tehnologii si echipamente de laborator, ceea ce permite oamenilor sa aiba aici, acasa, medicina ultraperformanta si acces la o gama extrem la larga de teste si analize medicale, de la cele mai simple pana la cele mai complexe. 

Programari si Informatii:

 www.invitro.md 

022 903 999 

078 903 999

*Acest articol este un produs comercial.