Bolile dentare afecteaza multi adulti si este o problema atat estetica cat si functionala. Una dintre cele mai frecvente este boala parodontala care, netratata la timp, poate duce la caderea dintilor. O metoda inovativa in tratamentul acesteia poate fi efectuata cu ajutorul laserului, procedura pe care a testat-o jurnalista Doina Danielean. Care sunt cauzele aparitiei bolii paradontale, cum o putem preveni si cum functioneaza tratamentul cu laser, afla in cadrul unui reportaj marca O Seara Perfecta.
Una dintre cele mai raspandite afectiuni este boala parodontala, tocmai de asta preventia face vizitele la medicul stomatolog mai placute. De aceeasi parere este si Doina Doinelean care nu neglijeaza acest aspect.
„Pana la sarcina mergeam foarte des. Eram practic la fiecare 3-4-5 luni la medicul stomatolog pentru ca sanatatea noastra depinde de sanatatea dintilor nostri. In timpul sarcinii am fost doar o data la stomatolog pentru ca aveam o durere de dinti. Am venit la o igenizare totala a dintilor. Orice om trebuie sa aiba grija de dintii sai si macar o data la 6 luni sa merga in vizita la stomatolog.”, a mentionat Doina.
Acumularea de placa bacteriana poate duce la inflamarea gingiilor care reprezinta o forma usoara a bolii parondontale. In schimb, forma severa a acestei boli poate duce la pierderea dintilor. Mai mult, aceasta este una dintre principalele afectiuni ale tinerei generatii.
„Daca in trecut erau afectati mai mult pacientii in varsta de la 50 de ani si mai mult, acum avem o prevalenta mai mare in randul persoanelor tinere de la 30 de ani in sus. Boala se manifesta prin lipsa tesutului de suport al dintelui, vorbim de gingie si os. Osul se retrage si prin urmare se retrage si gingia.”, a spus Cristina Golban, specialist laser dentar, fondator Laser Dent.

Placa bacteriana este considerata principala cauza a aparitiei bolii parodontale. „Avem o colonizare bacteriana si bacteriile sunt cele care irita tesuturile de suport si fac boala paradontala sa progreseze.”, a povestit Cristina Golban.
Tehnologia laser ofera garantii frumoase in ce consta rata de succes a tratamentului. „Cu ajutorul laserului putem trata boala parodontala in 3 sedinta.”

Procedura dureaza doua ore timp in care specialistul trateaza fiecare suprafata a dintelui, fiecare punga si fiecare suprafata in care exista placa bacteriana. „Folosim diferite varfuri ale laserului care isi au rolul lor. Facem ca in final aceasta punga sa sangereze ca sa avem celule noi si sa ajute la regenerarea gingiei si la fabricarea de celule osoase noi.”, a mentionat fondatoarea Laser Dent.

Boala poate fi prevenita, daca respectam regulile de ingrijire orala si nu neglijam vizitele regulate la cabinetul stomatologic. „Pot sa spun ca nu m-a deranjat absolut nimic. Uneori pe alocuri sensibilitate dentara ceea ce este normal in timpul unei igenizari. M-am simtit bine in timpul procedurii.”, a a spus in cele din urma jurnalista Doina Danielean.
*Acest articol este un produs comercial