O femeie din Noua Zeelanda a stabilit un nou record pentru cel mai mare peste capturat vreodata, un ton cu intotatoare albastra, de 453 de kilograme.

Publicat:01.04.2014, 06:26

Donna Pascoe, in varsta de 56 de ani, nu banuia ce a prins in carlig in momentul in care firul unditei a inceput sa se intinda, insa era sigura ca e o captura uriasa.

"Pestele nu a iesit deloc la suprafata, asa ca nu aveam nicio idee despre ce aveam in carligul unditei. Dupa trei ore, pestele a iesit la suprafata iar capitanul a strigat 'Ton, record mondial!'", a povestit ea pentru o revista de pescuit.

Tonul cu inotatoare albastra, prins dupa o "lupta" de 4 ore, pe 19 februarie, cantarea 453 de kilograme. Asociatia Pescarilor Sportivi din Noua Zeelanda a anuntat ulterior ca aceasta este cea mai mare captura realizata de o femeie, in Noua Zeelanda.

VEZI AICI IMAGINI CU PESTELE URIAS.

Totodata, "uriasul" este cu 65 de kilograme mai greu decat fostul record mondial absolut, de 352 de kilograme, stabilit tot in apele Noii Zeelande, in septembrie 2013.

Pascoe a povestit ca nu a simtit durerea din membre pana cand nu a castigat "lupta":

"Eram atat de emotionata ca n-as fi observat daca mi-ar fi picat mainile sau picioarele. Andrenalina a fost grozava si m-a facut sa continui."