Virusurile si bacteriile se transmit prin intermediul fluidelor corporale care raman in haine daca nu sunt igienizate corect. Spalarea trebuie facuta conform unor pasi care sa asigure igienizarea hainelor.
Spalarea mainilor ramane cea mai eficienta metoda de a nu raspandi germenii si bacteriile, insa exista si alti pasi pe care ii putem urma pentru a reduce riscul contaminarii. In timp ce vanzarile de geluri anti-bacteriene au ajuns sa fie mai mari ca oricand, specialistii atrag atentia si asupra importantei curatarii eficiente a hainelor purtate pe strada, scrie The Sun.
Pasi pentru spalarea corecta a hainelor:
1. Cu cat apa este mai fierbinte, cu atat curatarea este mai eficienta. Majoritatea virusilor nu vor supravietui la temperaturi peste 60°C.
2. Caldura si temperaturile aproape de inghetare pot impiedica bacteriile sa se inmulteasca. Temperaturile fierului de calcat pot atinge peste 100°C, asa ca nu uitati de aceasta etapa.
3. Masina de spalat poate fi o sursa de cotaminare cu germeni. Pentru curatarea acesteia, turanti o cana de otet direct in cuva si porniti un ciclu de spalare la cel putin 60°C. Repetati acest procedeu in fiecare luna pentru a evita acumularea de detergent, mucegai si bacterii.
4. Nu mariti cantitatea de detergent. S-ar putea sa credeti ca folosirea unei cantitati suplimantare de detergent va duce la o putere mai mare de curatare, dar este gresit. Spuma va captura murdaria fara sa permita clatirea adecvata.
5. Otetul poate fi un bun inlocuitor pentru solutiile antibacteriene din comert. Este bun pentru igienizarea si reimprospatarea hainelor. Adaugati ½ ceasca in sertarul masinii de spalat in timpul ciclului de clatire.