Episcopul de Balti si Falesti Marchel, care a declarat ca virusul a fost creat pentru a cipiza oamenii, ar fi fost testat pozitiv la Covid-19. Despre asta anunta presa de la Balti, care citeaza surse. Clericul nu ne-a raspuns astazi la telefon, iar mitropolia sustine ca nu stie nimic. 

Publicat:13.06.2020, 19:47

Episcopul de Balti si Falesti Marchel ar fi fost testat pozitiv la coronavirus acum doua zile. Informatia a aparut in presa locala, care citeaza o sursa avizata din sistemul medical de la Balti. L-am sunat pe episcop insa la telefon a raspuns altcineva.

Gheorghe ROATA, SLUJITOR AL BISERICII: “- El nu este acum, a iesit. 

 - Este adevarat ca s-ar fi infectat de Covid-19?

- Este viu, sanatos, plin de viata, de putere, nu stiu de unde ati luat-o..

- Cand vom putea vorbi cu dumnealui?

- Reveniti mai tarziu.”

Am revenit mai tarziu de mai multe ori, insa nu ne-a mai raspuns nimeni. L-am sunat si pe directorul spitalului din Balti, care ne-a spus ca episcopul nu e internat acolo si nu se afla in listele persoanelor carora le-au fost prelevate probe in acea institutie.

Reprezentantii Mitropoliei sustin ca nu cunosc nimic despre starea de sanatate a episcopului Markel si ne-au recomandat sa ne adresam la Eparhia de Balti si Falesti, insa si acolo ne-au zis ca nu se stie nimic. Acum cateva saptamani, Episcopul Marchel a facut un video in care a indemnat oamenii sa nu accepte vaccinul, pentru ca asta ar insemna sa fie cipizati.

Marchel, EPISCOP DE BALTI SI FALESTI: “Fugiti de ea! N-o primiti, caci vaccina este punctul final al globalistilor satanisti pentru care ei au si nascocit coronavirusul. Omul vaccinat binevol isi implimenteaza in organism un mecanism de urmarire.”

Un vaccin impotriva Covid-19 insa nici nu exista deocamdata. Potrivit sefului ANSP in tara noastra sunt peste 10 slujitori ai bisericii diagnosticati cu Covid-19. Directorul Centrului medicilor de familie din Balti suntine ca in capitala de nord sunt doi clerici infectati, insa Episcopul Marchel nu ar fi printre ei. Un preot din Comrat a pierdut lupta cu virusul pe 8 iunie.