In uniforme, purtand masti si chipiuri care sa-i tina la distanta unii de altii. Asa au mers la scoala elevii din clasa intai ai unei scoli din China. Dupa aproape patru luni de pauza, copiii au revenit la ore, iar respectarea masurilor de protectie e prima lectie pe care au invatat-o.

Publicat:29.04.2020, 20:38

Asezati cuminti in banci, toti purtand uniforme si masti, elevii au inceput, bucurosi, lectia, dupa o lunga pauza. Si cum distanta sociala e foarte importanta in aceasta perioada, copiii si-au pus pe cap chipiuri neobisnuite. Le-au confectionat impreuna cu parintii, iar unele sunt de-a dreptul amuzante.

Si aceasta fotografie, care ar fi fost facuta in una dintre scolile din China, a fost publicata de presa straina. Pe langa masti, elevii poarta si viziere. Unele scoli si Universitati din China au fost redeschise inca acum cateva saptamani, dupa ce mai multe zile la rand nu s-a inregistrat niciun caz de infectare cu coronavirus in aceasta tara. Totusi, studentii si elevii trebuie sa respecte masuri stricte de protectie.

“Puneti-va masti! Pastrati distanta!”

Chiar si asa, elevii par fericiti ca s-au intors la scoala.

Primele cazuri de coronavirus s-au inregistrat la Wuhan, oras din China, iar ulterior infectia s-a raspandit in toata lumea. In ultimele saptamani, Beijingul a raportat mai putin de zece cazuri sau chiar niciunul pe zi, asa ca autoritatile au inceput treptat sa anuleze restriciile. Chiar si asa, expertii avertizeaza ca pericolul inca nu a trecut. Oficial, China a anuntat peste 4500 de decese si aproape 84 de mii de persoane infectate.