Medicul de la statia de urgente din Floresti, care zilele trecute ne spunea ca asteapta de doua saptamani sa fie testat la coronavirus, a trecut, in sfarsit, testul. Dupa reportajul de la PRO TV, el, dar si alti trei colegi de-ai sai, au fost diagnosticati cu Covid-19 si abia ulterior internati in spital.

Publicat:15.04.2020, 20:39

MEDIC DE LA STATIA DE URGENTE DIN FLORESTI: “Rugam de acum de doua saptamani sa ne testeze si ne hranesc cu promisiuni. Vin testele, vin testele, asteptati. Eu sunt cu temperatura 38,5 si noaptea 37,5 de trei zile.”

Asta ne spunea acum doua zile medicul de la Floresti, care ne rugase sa-i pastram anonimatul. El afirma ca, desi a anuntat ca are simptome de coronavirus, a fost lasat acasa. Acolo se izolase de familie intr-o anexa, neavand alte posibilitati. 

A doua zi dupa difuzarea reportajului la PRO TV, i s-a facut testul si lui, dar si colegilor sai, care la fel erau in carantina la domiciliu. Astazi ne-a spus ca a fost confirmat pozitiv, el, un alt medic de la aceeasi statie, un felecer si un sofer de ambulanta. Barbatul mai spunea ca toti medicii de la ambulantele din Floresti ar fi in carantina, iar la statie a ramas sa lucreze doar sefa.

Se intampla dupa ce statia de la Soroca a fost inchisa, iar ei au fost trimisi la solicitarile din raionul vecin. Sefa Statiei de Urgenta de la Floresti nu a vrut sa discute cu reporterii, fiind deranjata de intrebari. 

Iar astazi cand am mers din nou la statiune, pe usa scria ca institutia se afla in carantina. Am incercat sa vorbim cu un angajat de acolo, insa acesta a refuzat sa ne raspunda la intrebari, iar sefa Statiei nu a raspuns la telefon.