<p>Inca doua spitale din tara vor fi reprofilate&nbsp;pentru a trata pacienti cu noul coronavirus. Este vorba de cel de la Balti si un altul de la Comrat. Viorica Dumbraveanu spun ca este nevoie sa fie implicate aceste institutii pentru ca cele din capitala sunt suprasolicitate. Pana in acest moment bilantul in Moldova ajunge la 177 de persoane infectate.</p>

Publicat:26.03.2020, 19:04

Viorica DUMBRAVEANU, MINISTRUL SANATATII:“Este necesar de a activa aceste spitale, pentru ca sa evitam transportarile pacientilor si a mai descarca incarcatura care vine pe spitalul clinic al Ministerului Sanatatii si Toma Ciorba.”

Personalul ar fi fost instruit, iar echipamentele de protectie au fost deja duse la cele doua spitale, afirma Ministrul Sanatatii. Chiar si asa, pacientii in stare grava vor fi transportati in continuare la Chisinau. La Comrat, institutia poate gazdui 25 de persoane cu coronavirus, iar la Balti – 50, avand posibilitatea de a mari numarul de paturi.

Serghei ROTARI, DIRECTORUL SPITALULUI CLINIC BALTI: “Am procurat necesarul care este incepand de la masti, halate, bonete, ochelarii, costume.”

In aceasta dupa amiaza au mai fost confirmate 28 de cazuri noi: trei de import, iar restul cu transmitere locala. Asadar, in total avem 177 de oameni care sufera de Covid-19.

Igor DODON, PRESEDINTELE REPUBLICII MOLDOVA: “In afara de asta, un lucru pozitiv, important este ca 25 de persoane sunt pe cale de recuperare. Urmeaza ultimul test si ar putea fi externate in perioada urmatoare.”