Spitalul Clinic Municipal „Sfanta Treime” din capitala este unul din cele mai afectate spitale din Chisinau, privind numarul de imbolnaviri cu coronavirus. Directorul ANSP, Nicolae Furtuna, spune ca de la inceputul pandemiei, in institutie a fost inregistrat un numar semnificativ de imbolnaviri al angajatilor medicali.

Publicat:26.06.2020, 11:57

Directorul ANSP, Nicolae Furtuna, recunoaste ca situatia e dificila. Acesta a dat asigurari ca pana la sfarsitul zilei, datele privind numarul medicilor infectati cu coronavirus vor fi facute publice.

Nicolae FURTUNA, DIRECTORUL ANSP:  "Acolo vin mai multe persoane ale strazii, care se interneaza in sectiile de toxicologie si au un statut necunoscut. Au fost inregistrate cazuri cand ei au fost importatorii infectiei in institutii. Acolo sunt sectii de profil de pneumonii, care se concentreaza din tot municipiul Chisinau si exista o a doua sursa pentru infectia Covid. Si este specificul unor sectii exlcusive in Chisinau, unde se interneaza pe urgenta medicala pacientii cu alta patologie si care prin coincidenta face si infectia Covid."

Pana la ora actuala, in Republica Moldova au fost confirmate 15 453 cazuri de infectie cu noul Coronavirus, dintre care 1191 in Transnistria.

Totodata, pana la ziua de azi, au fost confirmate 2348 cazuri de infectare in randul angajatilor sistemului de sanatate.

In total, 8765 persoane s-au vindecat de COVID-19, iar alte 510 au decedat din cauza infectiei.