Dupa ce statia de urgenta din Soroca a fost inchisa, acum si cea de la Floresti este pe branci. Toti cei sapte medici care lucrau acolo sunt in carantina, cu simptome de Covid 19, iar la munca merge doar sefa. Despre aceasta situatie ne-a povestit un medic de acolo, care afirma ca a fost trimis la chemari cu echipament care nu il proteja si ca nici pana astazi nu i s-a facut testul la coronavirus. Ministerul Sanatatii nu a comentat situatia. 

Publicat:13.04.2020, 13:46

Medicul, care ne-a rugat sa-i protejam identitatea, de frica sa nu ramana fara locul de munca, ne-a spus ca are febra deja de patru zile. 

MEDIC LA STATIA DE URGENTE DIN FLORESTI: “Eu sunt acasa, izolat de sotie si de fetita. Stau in anexa mica a casei de doua saptamani. Ieri ultimul medic a fost trimis acasa. Febra nu avea, dar i-a disparut gustul si mirosul de vreo trei zile, dureri in gat, dureri in piept.” 

Acum la statiunea din Floresti ca medic lucreaza doar sefa, ne-a spus el, ceilalti fiind felceri sau infiermiere. Doctorul sustine ca in aceste doua saptamani a solicitat de mai multe ori sa fie testat si el, dar si colegii sai. Acest lucru asa si nu s-a mai intamplat. 

MEDIC LA STATIA DE URGENTE DIN FLORESTI: ”Rugam de acum de doua saptamani sa ne testeze si ne hranesc cu promisiuni. Vin testele, vin testele, asteptati. Eu sunt cu temperatura 38,5 si noaptea 37,5 de trei zile.” 

Barbatul sustine ca toti medicii s-au infectat la munca intrucat dupa ce colegii lor de la Soroca au fost plasati in caranatina din cauza numarului mare de infectari, ei au fost cei care i-au inlocuit, iar echipament potrivit nu au avut.  

MEDIC LA STATIA DE URGENTE DIN FLORESTI: “Ne-au dat costume, dar ele erau stranse pe noi, erau la fata nu cum trebuie, manusile nu cuprindeau tot costumul. Intindeam manusile dar ele se duceau inapoi, nestandarte, mici.” 

Sefa statiei de urgente a dezmintit informatiile, spunand ca niciun medic de la Floresti nu are simptome.

Carolina LAZARI, SEFA STAIUNII DE URGENTE, FLORESTI: “Nu au simptome de Covid-19, domnisoara, nu s-a facut testul si nu au simptome, cand vor fi testati, atunci vom discuta.” 

In ultima perioada, tot mai multi medici rup tacerea si se plang pe echipamentul de proasta calitate care le-a fost dat. Unii au spus ca mastile sunt din bumbac, nu protejeaza si ii sufoca, iar altii au demonstrat cum isi dezinfecteaza ochelarii de unica folosita in caldari, apoi ii poarta din nou. Astazi, ministrul sanatatii a venit cu un mesaj. 

Viorica DUMBRAVEANU, MINISTRUL SANATATII: “As ruga foarte mult ca sa fie stopate mesajele acide si permteti-ne sa ne facem activitatea cu demnitate.” 

Citeste si : La statia de urgenta de la Soroca unde patru angajati sunt infectati cu coronavirus, directorul spune ca ceilalti medici activeaza si ca nimeni nu a fost izolat - VIDEO