Un nas infundat, o durere in gat sau un acces de tuse sunt frecvente, mai ales in timpul iernii. Dar cum ne dam seama, dupa simptome, daca avem o banala raceala, am luat gripa sau ne-am infectat cu noul coronavirus?

Publicat:17.09.2020, 13:47

Daca temperatura corpului este de peste 37,8, ar trebui sa facem un test COVID, deoarece unul din simpromele infectarii cu noul cornavirus este febra, potrivit BBC.

In cazul unui guturai, in schimb, febra apare doar in cazuri foarte rare.

Un alt semn de viroza respiratorie este stranutul. Daca nu apar si alte simptome, este vorba cel mai probabil de o raceala. Chiar si asa, trebuie sa ne asiguram ca avem la noi servetele si ca ne spalam pe maini dupa ce stranutam.

La fel, daca ne curge nasul sau e infundat si nu avem alte simptome, cel mai probabil am racit. Pierderea simtului mirosului si gustului, pe de alta parte, este un simptom al COVID-19, caz in care, din nou, ar trebui sa ne testam.

Tusea poate fi un simptom atat de raceala, cat si de gripa sau COVID-19. O tuse noua si continua este unul dintre cele mai comune simptome ale infectarii cu SARS-CoV2. Ce inseamna tuse continua: fie ati tusit mult timp de peste o ora, fie aveti mai mult de 3 accese de tuse pe zi. Daca aveti probleme cu tusea sau probleme de respiratie, contactati telefonic medicul de familie.

Pentru a evita imbolnavirea cu COVID-19, dar si alte viroze respiratorii, purtati masca, pastrati distanta fizica si spalati-va des pe maini.

Sursa: