Igor Dodon spune ca nuntile in vara acestui an ar putea fi permise numai intr-un format mai ingust, adica maximum 50 de invitati la sarbatoare.

Publicat:17.04.2020, 11:11

Seful statului mentioneaza ca unele restrictii pentru manifestarile in masa, unde vor participa mai mult de 50 de persoane, vor fi mentinute inca cateva luni dupa ce va fi scoasa starea de urgenta.

"Viata merge inainte. Avem nunti, cumatrii, cu regret avem si decese. Unele restrictii pentru manifestari cu mai mult de 50 de persoane vor fi mentinute in continuare. Aceasta nu inseamna ca nu puteti face nunta, dar o sa vedem care vor fi aceste restrictionari pentru perioada iunie-iulie. Probabil daca vor fi mai putin de 50 de persoane, nu vor fi probleme", spune Igor Dodon.

Totodata, seful statului spune ca in cadrul nuntilor cu un numar mai mare de invitati, riscul de contaminare va fi mare chiar si dupa ce va fi scoasa starea de urgenta.

"Haideti sa fim constienti, cel mai probabil la sfarsitul lui aprilie, noi unele restrictii le vom scoate, dar virusul va ramane in societate pana va fi gasita o vaccina", spune presedintele.

Igor Dodon mai mentioneaza ca am putea avea, chiar si dupa 15 mai, din nou etape de criza.

"Eu cred ca este si interesul dvs ca la nunta, daca sunteti mireasa sau nanasa, sa nu aveti toata nunta bolnava de coronavirus. Vom vedea, nuntile nu sunt interzise, dar nuntile sunt diferite, la sat se fac cate 400-500 de invitati si 5 zile sarbatoresc. Nunti se mai fac si in format mai ingust. Vom vedea cum va fi dinamica. Unele restrictii pentru manifestari in masa, manifestari cu mai mult de 50 de persoane, vor fi mentinute inca cateva luni dupa ce va fi scoasa starea de urgenta", a spus Igor Dodon.