Faci parte dintre cei care stau non-stop online, fara un scop anume si pe care ii apostrofeaza parintii sau prietenii ca pierd vremea pe internet? Daca esti pasionat de "www" si nu te poti dezlipi de calculator ori de smartphone pentru a avea un job, ehaw.com ne vinde cateva ponturi despre cum putem sa castigam bani pe internet.
1. Vanzarea de produse pe eBay
Multi dintre americani sunt familiarizati cu acest concept, dar metoda poate fi folosita de oricine. Daca ai prin casa lucruri pe care nu le mai folosesti, poti scoate ceva bani pe ele, vamnzandu-le la licitatie.
Pentru a vinde pe eBay este nevoie de ceva experienta, avand in vedere ca trebuie sa creezi pagini si sloganuri prin intermediul carora sa-i convingi pe clineti sa-ti cumpere produsele.
Este important, de asemenea, ca preturile de pornire se fie cat mai mici, pentru a atrage clienti. Cu cat vei avea mai mult feedback, cu atat vei castiga mai multi bani.
2. Blogging-ul
Daca esti pasionat de un anumit lucru, fie ca este vorba despre hobby sau o obsesie, poti sa-l transformi in ceva care sa-ti aduca si bani, daca iti faci un blog, pe care sa vinzi apoi publicitate.
Dupa ce isi fac blogul, multi utilizatori folosesc serviciul AdSense de la Google, care plaseaza linkuri sponsorizate pe site. Iar daca cititorii blogului intra frecvent pe aceele linkuri, detinatorul site-ului castiga bani prin intermediul acestui serviciu.
Daca esti un blogger care scrie des si care are multi cititori, prin aceasta metoda vei face ceva mai multi bani decat banii de buzunar. Iar daca blogul este interesant si bine scris poti atrage si atentia unor companii mai amri care vor vrea sa cumpere publicitate pe site-ul tau.
3. Vanzarea de tricouri personalizate
Acest gen de afacere merge foarte bine, mai ales in randul elevilor si studentilor, care vor sa poarte tricouri inedite. Asa ca, daca ai un “bagaj” de cuvinte si expresii amuzante sau ironice, le poti inscriptiona pe tricouri, pe care sa incepi apoi sa le vinzi online.
Acest gen de afacere este foarte des intalnita in randul tinerilor de peste Ocean, unde poti sa-ti faci fie site-ul tau de prezentare cu vanzare, fie sa apelezi la unele care iti gazduiesc magazinul, cum ar fi CafePress.com sau SpreadShirt.com.
3. Servicii de SEO
Search engine optimization (SEO) este o practica din ce in ce mai intalnita in online si se refera la imbunatatirea rezultatelor cautarilor in cazul site-urilor.
Un angajat care se ocupa cu SEO are in sarcina optimizarea vizibilitatii pe internet a site-ului companiei pentru care lucreaza, cum ar fi plasarea pe primele locuri in lista cautarilor sau curatarea de virusi.
4. Vanzarea de produse handmade
Este o mini-afacere asemanatoare celei de vanzare de tricouri personalizate, doar ca are ca obiect creatiile tale originale, fie ca este vorba despre bijuterii, fie de produse traditionale, picturi sau obiecte de arta.
Exista unele site-uri cum ar fi Etsy.com sau ArtFire.com unde artisitii care vor sa-si vanda creatiile se intalnesc cu cumparatorii care vor sa le achizitioneze creatiile, site-uri pe care iti poti deschide propriul magazin, fara sa te coste nimic.
Singura problema cu aceasta afacere este ca uneori nu se scot suficienti bani, incat sa acopere cheltuielile cu producerea obiectelor vandute.
5. Meditatii pe internet
Daca esti profesor sau esti specializat intr-un anumit domeniu, poti oferi meditatii online, metoda care castiga tot mai mult teren, in conditiile in care parintii au un program mult prea incarcat pentru a se mai ocupa de educatia copiilor. Asa ca tot mai multi apeleaza la acest gen de meditatori care ii ajuta pe elevi sa inteleaga anumite materii sau probleme cu care se confrunta la scoala.
In SUA exista, de exemplu, platforma Tutor.com, pe care parintii gasesc cei mai buni meditatori pentru copiii lor si prin intermediul careia se incheie mii de tranzactii online saptamanal.