Orașul Pomerode din Brazilia a construit cel mai mare ou de Paște decorat din lume, iar britanicii de la Cadbury au creat un ou de ciocolată cât un pinguin. Ambele au intrat în Cartea Recordurilor, iar poveștile din spatele lor sunt delicioase, scrie The Mirror.
Un ou decorat, cât o casă de mare În orașul brazilian Pomerode, ouăle de Paște nu încap în coș, ci au nevoie de macarale. Localitatea cu rădăcini adânci în cultura germană a intrat în Cartea Recordurilor cu un ou uriaș, înalt de 16 metri și lat de peste 8 metri, adică de mărimea unui bloc cu patru etaje.
Această operă de artă a fost construită în 48 de zile, din oțel sudat, acoperit cu spumă și pânză impregnată cu rășină, apoi pictată manual. A fost prezentată oficial în cadrul festivalului Osterfest, cel mai important eveniment local dedicat Paștelui, care atrage anual peste 200.000 de vizitatori. „Pomerode este un oraș plin de imigranți germani, care au adus cu ei tradiția vopsirii ouălor de Paște”, a explicat Ivan Blumenschein, reprezentant al asociației de turism locale, citat în Cartea Recordurilor Guinness.
Artista din spatele oului-gigant
Designul oului a fost inspirat din lucrările unei artiste locale, Silvana Pujol, născută chiar în Pomerode. Ea pictează de la cele mai mici ouă de colibri până la cele de struț și a devenit celebră în toată Brazilia pentru stilul ei unic. O creație de-a ei a fost aleasă drept model și transpusă la scară uriașă de artistul João Siqueira.
Orașul nu este la prima ispravă de acest gen. În 2017, Pomerode a intrat tot în Cartea Recordurilor cu cel mai mare „copac de Paște”, împodobit cu peste 82.000 de ouă colorate.
Un ou de ciocolată de 45 de kilograme
Pe cealaltă parte a globului, britanicii de la Cadbury au creat un ou de ciocolată cât un pinguin imperial, de 3 metri înălțime, 45 de kilograme de ciocolată și un interior plin o cremă specifică celebrelor Creme Egg. Decorat cu folia tradițională mov-aurie-roșie, oul a fost făcut integral de mână de către chocolatiers Terry Collins și Dawn Jenks, care au muncit două zile și jumătate ca să îl termine.
„Am fost tentat să mușc un pic din el”, a mărturisit amuzat Terry pentru BBC Radio 5 Live, dar a confirmat că oul va rămâne doar pentru admirat, nu pentru gustat. „Am avut două forme, pe care a trebuit să le umplem manual, ca să ne asigurăm că oul stă bine, e solid și nu se prăbușește”, a mai explicat creatorul.