Fanii Apple sunt cu ochii pe evenimentul care are loc luni, 9 septembrie 2024, când se lansează cel mai nou produs din seria iPhone, mai exact iPhone 16, transmite știrileprotv.ro.
La acest eveniment, intitulat ”Glowtime”, ne așteptăm să vedem un număr mare de dispozitive noi, nu doar telefoane, ci și ceasuri inteligente și căști, plus câteva actualizări majore privind folosirea Inteligenței Artificiale (AI).
Zvonurile circulă de luni de zile, iar cele mai recente sugerează că Apple va adopta în iPhone 16 cel mai nou design de cip V9 al arhitecturii Arm, deținut de SoftBank. Potrivit Toms Guide, este aceeași arhitectură din spatele viitoarei sale linii de cipuri M4 MacBook, iar acestea vor susține o suită de funcții bazate pe inteligență artificială.
Apple intenționează să dezvăluie cipul A18 bazat pe cea mai nouă arhitectură de design Arm la evenimentul de luni, 9 septembrie, potrivit unor surse familiare care au vorbit cu Financial Times.
Arhitectura Arm, care este utilizată în aproape toate cipurile smartphone-urilor, descrie modul în care funcționează un procesor central la cel mai elementar nivel. În septembrie 2023, Apple a semnat un acord cu Arm până în 2040 "și dincolo de această dată", asigurându-și accesul la o parte esențială a proprietății intelectuale, arhitectura Arm, utilizată în cipurile iPhone și Mac, pentru viitorul apropiat.
Acordul multianual de licențiere reprezintă, de asemenea, un impuls uriaș pentru Arm. CEO-ul Arm, Rene Haas, a declarat anterior că arhitectura cipurilor V9, lansată inițial în 2021, aduce redevențe de două ori mai mari decât ultima sa generație V8, care poate fi găsită în cipul Apple A17 Pro pentru iPhone 15 Pro și Pro Max.
Încă un pas înainte pentru Apple Intelligence
Acest lucru marchează cel mai recent pas în demersul Apple de a aduce pe smartphone-urile sale funcții AI generative sub marca Apple Intelligence.
O versiune completă a Apple Intelligence este așteptată cândva în 2025, dar știm multe despre ce să ne așteptăm datorită mai multor caracteristici care sunt în libertate prin intermediul beta-urilor dezvoltatorilor pentru iOS 18.1, iPadOS 18.1 și macOS Sequoia 15.1.
Similar cu Microsoft Copilot din Windows, Apple Intelligence poate efectua automat sarcini în cadrul sistemului de operare și funcționează pe mai multe dispozitive (atâta timp cât acestea rulează fie pe un cip din seria M, fie pe un A17 sau mai sus pe iPhone).
Unele caracteristici care merită evidențiate includ generarea de text sau imagini, rescrierea textului pentru a-l face mai atractiv sau mai lizibil, eliminarea oricăror obiecte care distrag atenția dintr-un fundal sau identificarea utilizatorilor în fotografii și actualizarea Siri pentru a înțelege și a răspunde la un limbaj mai natural.
Dar rularea modelelor AI pe dispozitiv necesită multă putere de calcul, ceea ce înseamnă că, dacă Apple dorește să aducă Apple Intelligence pe ceva ce va încăpea în buzunar, cum ar fi un iPhone, va avea nevoie sub capotă de o tehnologie avansată de cip, eficientă din punct de vedere energetic.
Pe Telegram-ul Pro TV Chisinau găsiți imaginile, dar și știrile momentului din Moldova și din întreaga lume! Fii reporter Pro TV. Dacă ai surprins imagini care pot deveni o știre, ni le poți trimite pe Viber, Whatsapp sau Telegram la numarul 079400508