Sam Altman, CEO-ul companiei OpenAI care a dezvoltat chatbot-ul popular ChatGPT, spune că acesta este folosit diferit de oameni în funcție de vârsta lor, relatează Business Insider, scrie hotnews.ro

„Este o suprasimplificare grosieră, dar, de exemplu, persoanele mai în vârstă folosesc ChatGPT ca un înlocuitor pentru Google”, a declarat Altman în cadrul unui eveniment despre inteligența artificială (A.I.) organizat de firma de investiții în capital de risc Sequoia Capital.

„Poate că persoanele de 20 și 30 de ani îl folosesc ca pe un fel de consilier personal, ceva de genul”, a continuat Altman. „Iar apoi, studenții, cei care sunt la facultate, îl folosesc ca pe un sistem de operare”, a explicat el.

Interviul cu Altman, care a avut loc pe 2 mai, a fost publicat luni seara pe canalul de YouTube al Sequoia Capital. CEO-ul OpenAI a făcut comentariile după ce a fost întrebat despre modul în care tinerii folosesc ChatGPT.

„Chiar îl folosesc ca pe un sistem de operare. Au metode complexe de a-l configura, de a-l conecta la o grămadă de fișiere, și au comenzi destul de elaborate memorate în cap sau într-un document din care copiază și lipesc”, a spus Altman referindu-se la utilizatorii mai tineri ai ChatGPT.

„Mai este și acest aspect: nu prea iau decizii importante în viață fără să întrebe ChatGPT ce ar trebui să facă. Modelul are tot contextul despre fiecare persoană din viața lor și despre ce au discutat cu aceștia”, a adăugat CEO-ul OpenAI, companie care la finalul lunii trecute a retras o actualizare pentru ChatGPT care i-a enervat pe utilizatori.

Cum e folosit ChatGPT de către angajații OpenAI

Întrebat cum folosește compania sa OpenAI produsul său fanion, Altman a răspuns că ChatGPT „scrie o mare parte din codul nostru”, dar nu a specificat procentul exact din codul generat de model.

În octombrie, directorul Google, Sundar Pichai, a declarat că inteligența artificială scrie peste 25% din codul nou al companiei.

Iar în luna martie a acestui an, CEO-ul companiei de inteligență artificială Anthropic, Dario Amodei, a estimat că „în trei până la șase luni”, A.I. va genera 90% din liniile de cod scrise în prezent de programatori.

„Iar apoi, în 12 luni, s-ar putea să fim într-o lume în care A.I. scrie, practic, tot codul”, a mai spus Amodei la un eveniment organizat de Consiliul pentru Relații Externe, un think tank cu sediul la New York.