De la introducerea unor controale mai stricte pe 8 mai, poliţia federală germană a întregistrat 7.960 de intrări neautorizate pe la frontierele terestre germane şi a respins imediat sau returnat 6.193 de persoane, informează miercuri agenția de știri dpa, citată de Agerpres, potrivit g4media.ro.
Printre acestea sunt 285 de oameni care au făcut cerere de azil, a anunţat marţi poliţia din Potsdam, în apropiere de Berlin. Pe plan general, numărul de intrări neautorizate a scăzut în prima jumătate a acestui an, a adăugat autoritatea poliţienească.
Spre deosebire de modul în care se proceda în timpul guvernelor federale precedente, cei care solicită azil în Germania sunt acum respinşi. Guvernul federal se bazează în acest sens pe Legea privind azilul, care permite respingerea persoanei dacă aceasta intră dintr-o ţară considerată sigură.
Excepţii există pentru persoane din grupuri foarte vulnerabile. Până lunea aceasta, poliţia federală germană a înregistrat 79 de cereri de azil din partea unor astfel de persoane.
De asemenea, de la începutul lunii mai, 274 de traficanţi au fost arestaţi provizoriu în timpul unor controale la frontieră, alături de 1.517 de persoane împotriva cărora erau emise mandate de arestare.
În total 319 de persoane au fost blocate din cauza interdicţiei de reintrare. În plus, poliţia a identificat 232 de indivizi de extremă stânga, extremă dreapta sau extremişti străini din spectrul islamist.
Controalele la toate frontierele terestre cu statele vecine fuseseră deja iniţiate de precedentul guvern federal pe 16 septembrie.
Pentru întreaga perioadă de până la 30 iunie, poliţia federală germană a raportat 42.539 de intrări neautorizate şi 28.178 de respingeri. În toată această perioadă, au fost arestaţi 1.154 de traficanţi, precum şi 6.959 de persoane pe numele cărora erau emise mandate de arestare.
Poliţia federală a prezentat de asemenea cifre pentru prima jumătate a lui 2025 referitoare la toate intrările neautorizate, nu doar pe la frontierele terestre, ci şi pe la cele aeriene sau maritime.
Astfel, din ianuarie până în iunie, au fost înregistrate 30.590 de cazuri. În prima jumătate a lui 2024, fuseseră 42.401 de cazuri.